Velikonočna čokoladna mavrična jajčka

Vsako leto za Veliko noč kupuješ klasična čokoladna jajčka? Naredi letos izjemo in na velikonočno mizo postavi živahne barve!

Velikonočna čokoladna mavrična jajčka

Sestavine:

  • bela čokolada (količina je odvisna od tega, koliko jajčk imaš namen narediti; za vsako barvo boš porabila nekje od pol do ene 100-gramske čokolade)
  • model za izdelavo jajčk
  • jedilne barve

Postopek:

1. Nad vodno kopeljo stopi 50-100 g bele čokolade in vanjo zamešaj eno (roza) jedilno barvo (več kot je boš zamešala, bolj intenzivna bo barva).
2. S čajno žličko previdno nalivaj obarvano čokolado na dno modelčkov za jajčka. Postavi v zamrzovalnik za 5 do 10 minut.
3. Ta čas naredi drugo (marelično) čokoladno barvo po istem postopku kot prej. Previdno jo prelivaj po zamrznjeni roza čokoladi. Postavi v zamrzovalnik za 5 do 10 minut.
4. Postopek obarvanja ponovi še nekajkrat (rumena, zelena, modra, vijolična), da je v polovici jajčka vsaj 4 do 6 različnih barv. Ko zapolniš model z zadnjo barvo, z nožem zgladi površino in postavi v zamrzovalnik za 10 do 15 minut.
5. Vzemi model iz zamrzovalnika in previdno izdolbi polovice čokoladnih jajčk. Obarvano čokolado, ki si jo nazadnje nanesla, zdaj uporabi še kot ‘lepilo’ med dvema polovicama, da ustvariš popolno jajce.
6. Cela jajčka zopet postavi v zamrzovalnik za najmanj 5 minut, da se čokolada v sredini popolnoma strdi, nato pa uživaj v mavrični sladici!
Bonus: Če se ti zdi vse skupaj prezakomplicirano, lahko namesto barv uporabiš tudi klasične čokolade z različnimi odstotki kakava (belo, mlečno, jedilno in temno – vsaj 75% kakava), postopek pa je popolnoma enak kot zgoraj. Pomembno je le, da jih v model dodajaš od svetle proti temni ali obratno.

Celotni postopek priprave si lahko ogledaš tudi v spodnjem videu: