fbpx

Velikonočni jajčni cupcakesi z belo čokolado

Ta prikupna in okusna poslastica je popolna za velikonočno sladkanje!

Bliža se velikonončni ponedeljek in ker je to dela prost dan, boš imela zagotovo čas speči tudi nekaj slastnega. Če se boš odločila za te simpatične cupcakese, ti zagotovo ne bo žal! Biskvit je neverjetno puhast, sočen in ima božanski okus po vaniliji. Glazura pa je narejena iz kremnega sira, bele čokolade in masla, po vrhu katere posuješ nastrgano čokolado in zaključiš z mini čokoladnimi jajčki.

Velikonočni jajčni cupcakesi z belo čokolado

Sestavine (za 12 klasičnih ali 24 manjših):
Za biskvit:

  • 1⅔ skodelice večnamenske moke (lahko jo zamenjaš s pirino)
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice masla, stopljenega
  • 1 skodelica sladkorja (lahko nadomestiš s stevio, kokosovim sladkorjem,…)
  • 3/4 skodelice polnomastnega mleka (ali kokosovega mleka)
  • 1/4 skodelice kisle smetane
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 2 jajčna beljaka

Za glazuro:

  • 2/3 skodelice (110 g) bele čokolade, stopljene in ohlajene
  • 140 g kremnega sira, sobne temperature
  • 3 jedilne žlice masla, sobne temperature
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1¾ skodelice sladkorja v prahu (ali stevie)
  • 1-2 jedilni žlici mleka

Za dekoracijo:

  • 1 tablica čokolade
  • 24-36 majhnih čokoladnih jajčk
Velikonočni jajčni cupcakesi z belo čokolado
(Garnishandglaze)

Postopek:
Za biskvit:
1. Segrej pečico na 175°C. V model za muffine položi obloge za cupcakese.
2. V posodi zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3. V drugi posodi z metlico zmešaj stopljeno maslo, sladkor, kislo smetano in vanilijo. Dodaj tekoče sestavine k suhim in dobro premešaj. Postavi na stran.
4. Z električnim mikserjem stepi beljake v sneg in jih nato nežno vmešaj v maso.
5. Z žlico prelagaj maso v obloge za cupcakese. Za običajno velikost zadostuje ena sladoledna zajemalka testa, za majhne pa polovica. Običajne cupcakese peci 15-18 minut, manjše pa samo 9-11 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven popolnoma čist.
Za glazuro:
1. Belo čokolado stopi nad parno kopeljo ali pa v mikrovalovni pečici. Počakaj 15 minut, da se čokolada malo ohladi.
2. V drugi skledi na srednji hitrosti miksaj maslo in kremni sir približno 1 minuto. Dodaj stopljeno in ohlajeno čokolado ter vanilijo in zopet miksaj 1 minuto. Mešanici postopoma med mešanjem dodajaj sladkor in nato še žlico ali dve mleka, če je to potrebno. Preloži kremo v vrečko s konico in z glazuro okrasi biskvit.
Za dekoracijo:
1. Z lupilcem za zelenjavo nastrgaj čokolado, tako da ustvariš podolgovate čokoladne ostružke. Potresi jih po vrhu glazure in zaključi z mini čokoladnimi jajčki.