Velikonočni recept: Nizkohidratna jajčka brez sladkorja, laktoze in glutena

Slastna velikonočna jajčka so lahko tudi zelo zdrava!

Brez mlečnih izdelkov, brez žitaric, brez sladkorja in popolnoma keto. Velikonočna jajčka so polna zdravih maščob, ki uravnavajo tvoje hormone, polepšajo tvoje lase in krepijo delovanje možganov.

Velikonočna jajčka brez sladkorja, laktoze in glutena

Sestavine:
Za jajčka:

  • 2 skodelici (235 g) mandljeve moke
  • 1/2 skodelice (100 g) kokosovega olja; stopljenega
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 5-10 kapljic stevije
  • 1/4 čajne žličke (1 g) soli
  • 1/3 skodelice (70 g) nasekljane temne čokolade (ali čokoladnih kapljic) brez sladkorja

Za preliv:

  • 1/2 skodelice (112 g) kokosovega masla
  • naravna barvila za hrano v velikonočnih odtenkih

Priprava:

1. Na velik pekač položi peki papir ali silikonsko podlogo za peko.
2. V multipraktik s “S” rezilom dodaj mandljevo moko, kokosovo olje, vanilijo, stevijo in sol. Zmiksaj do gladkega – približno 20 sekund.
3. Ročno vmešaj v testo čokolado.
4. Iz 1 1/2 jedilne žlice testa med dlanema oblikuj kroglico, ki jih položi na pekač in nekoliko splošči ter oblikuj v obliko večjega jajca. Postopek ponavljaj, dokler ne zmanjka testa.
5. Pekač položi v zamrzovalnik za 1 uro.
6. Mrežo za v pečico postavi na drug peki papir.
7. V posodici naredi preliv tako, da stopiš kokosovo maslo in ga razdeliš v več manjših posodic. V vsako vmešaj drugo barvilo.
8. Iz zamrzovalnika vzemi jajca iz keto testa.
9. V kokosove prelive pomoči le zgornjo stran jajc in jih s spodnjo stranjo polagaj na mrežo.
10. Barve, ki ti ostanejo, preloži v manjše vrečke in z njimi okrasi obarvana jajca.
11. Velikonočna jajca preloži nazaj na peki papir in postavi v hladilnik za 1 uro. Shranjuj jih v hladilniku v zaprti posodi do 5 dni ali v zamrzovalniku 1 mesec.