Vroči recept: Polnjene in panirane banane
Mmmmm, hrustljava zunanjost in tekoča notranjost. Panirane banane, ki jih lahko napolniš s čimerkoli želiš, bodo zadovoljile še tako zahtevne brbončice.
Polnjene in panirane banane
Sestavine (za 3 porcije):
- 3 banane
- 1/2 skodelice karamele (ali nutele, arašidovega masla, marmelade, temne čokolade,…)
- 2 skodelici moke
- 4 jajca, stepena
- 2 skodelici krušnih drobtin
- olje, za cvrtje
- sladkor + cimet
- sladoled (neobvezno)
Priprava:
1. Bananam odreži konce, jih olupi in nareži na tretjine.
2. S pomočjo lupilnika za zelenjavo vsakemu bananinemu koščku izdolbi večino sredice (pazi, da ne narediš luknje skozi).
3. Kose banane napolni s karamelo (ali čemerkoli želiš).
4. Postavi v zamrzovalnik za vsaj 2 uri.
5. V posodi na visokem ognju segrej olje.
6. Moko, jajca in krušne drobtine razporedi v ločene sklede. Koščke banane najprej povaljaj v moko, nato v jajca in na koncu še v drobtine. Če je potrebno, postopek ponovi.
7. Banane ocvri so zlato-rjave barve in jih nato povaljaj v sladkorju, ki si mu primešala cimet.
8. Postrezi na krožniku s sladoledom. In uživaj!