Domov » Lepota & zdravje » Za nanos losjona po hrbtu vedno potrebuješ pomoč? Nikoli več!

Za nanos losjona po hrbtu vedno potrebuješ pomoč? Nikoli več!

Lepota & zdravjeNega
Za nanos losjona po hrbtu vedno potrebuješ pomoč? Nikoli več!
📷 Profimedia

Trik velja tudi za nanos sončne kreme!

Roke, noge in trebuh se kar kopajo v losjonu za telo, kaj pa hrbet? Tudi približno ne. In popolnoma nič te ne obsojamo – enostavno je skorajda nemogoče z lastnimi rokami doseči vse hrbtne kotičke. Za pomoč bi sicer lahko prosila partnerja ali kakšnega prijatelja/-ico, ampak kaj ko jih ne bi rada vsakodnevno obremenjevala s tem, poleg tega pa ti tudi ne morejo biti konstantno na razpolago. V nadaljevanju ti razkrivamo hiter in preprost trik, ki ti dobesedno (po)krije hrbet!

Kaj potrebuješ: Svoje roke in losjon/kremo.

Postopek: Po prhanju po zgornji strani podlahti in tudi na hrbtišče roke nanesi kremo v obliki traku oziroma črte. Začni na spodnjem delu hrbta in roko premikaj tako, kot se brisalci na avtu, da razneseš losjon po čim večji površini in tudi po sredini hrbta – predel, ki ga je običajno najtežje doseči. Na rame in zgornji del hrbta pa nanesi kremo kot običajno.

Zakaj deluje: Medtem, ko tvoje dlani na hrbtu ne dosežejo ravno veliko, je hrbtna stran podlakti precej daljša in v zgolj nekaj gibih pokrije več kot polovico hrbta.

Bonus: Nikar ne pozabi nanesti kreme tudi na vrat in dekolte. Koža na teh mestih je precej tanjša in bolj nagnjena k staranju, saj je tudi takrat, ko nismo v kopalkah in oblečene uživamo v lokalu na soncu, izpostavljena sončnim žarkom. Z nanašanjem kreme moraš biti na teh predelih še posebej nežna (nikar je ne razteguj) in jo mazati z gibi od spodaj navzgor.