Zajtrkujemo: Zdrava kokosova kaša (brez glutena in brez laktoze)

Si si zaželela ovsene kosmiče, vendar se izogibaš žitaricam? Ali pa si se preprosto že malo naveličala njihovega okusa? Hranljiva kokosova kaša je narejena iz samo štirih sestavin in je brez laktoze, brez glutena, brez oreščkov in brez žitaric. Zdrav in slasten zajtrk za popoln začetek dneva!

Zdrava kokosova kaša

Sestavine:

  • 1 veliko jajce
  • 1/2 skodelice kokosovega mleka iz konzerve
  • 4 jedilne žlice kokosove moke
  • 1 jedilna žlica posušenega, nastrganega kokosa

Priprava:

1. Na štedilniku segrej manjšo ponev na srednjem ognju. Dodaj kokosovo moko, kokosovo mleko in nastrgan kokos. Ročno mešaj z metlico za stepanje toliko časa, da zmes začne vreti (kaša mora biti kar gosta). Morda boš morala dodati še malo kokosove moke in/ali kokosovega mleka, odvisno od teksture tvoje kokosove moke. Ponev odstavi z ognja, da se kaša nekoliko ohladi (da jajce ne bo prehitro zakrknilo).
2. V manjši posodici stepi jajce in ga vmešaj v kokosovo kašo. Ogenj zmanjšaj na minimum in ponev zopet postavi na štedilnik ter konstantno mešaj 2-3 minute.
3. Kokosovo kašo prelij na krožnik in ji dodaj sadje, sadni preliv, cimet, kokosove kosmiče,…
Nasvet: Če ti ostane kaj kaše, jo lahko shraniš v hladilniku čez noč in zjutraj pogreješ v mikrovalovni pečici ali na štedilniku. Ker se bo čez noč precej zgostila, ji preprosto dodaj samo malo mleka in že bo takšna kot sveža.

Ne spreglej pa tudi zdravega in slastnega recepta za mandljeve palačinke brez mleka!