Zakaj bi morala ustnice pred spanjem vedno namazati z balzamom

V zimskih mesecih se le redke srečnice med nami ne zbujajo s suhimi ustnicami. Zdi se, kot da ne glede na to, kolikokrat si tekom dneva naneseš balzam na ustnice, so te še vedno suhe. In kako se lahko tudi ti rešiš te zimske nadloge? Preprosto tako, da ustnice z balzamom ali vazelinom namažeš čisto vsak večer pred spanjem.

Če se želiš zjutraj zbuditi z navlaženimi ustnicami, potem nikar ne pozabi zanje poskrbeti prejšnji večer. Balzam za ustnice bi moral biti del tvoje vsakdanje večerne lepotne rutine, saj se ponoči tvoja telesna temperatura dvigne, da lahko telo spere toksine in proizvede nove kožne celice. Balzam bo pomagal pri tem, da bodo nove kožne celice mehke in gladke. Prav tako pa koža ponoči izgublja vlago, zato je še toliko bolj pomembno, da kožo in ustnice pred spanjem vedno navlažiš. In nikar ne pozabi nanesti negovalni balzam tudi na rob ustnic, saj je to predel, ki običajno najhitreje postane suh in razpokan.

Vendar pa pozor, čim bolj se izogibaj balzamom, ki vsebujejo humektante – sredstva za vlaženje, kot sta hialuronska kislina in glicerin. Te sestavine posrkajo vlago iz kože, zaradi česar se ti pri večini balzamov zdi, kot da si odvisna od njih (več kot ga naneseš, bolj ga potrebuješ). Zato raje izbiraj balzame, ki vsebujejo karitejevo maslo in naravna olja. Te sestavine bodo tvoje ustnice vlažile čez noč, ne da bi jih izsušile.