Zakaj bi morali peki papir pred uporabo zmočiti

Če ste nekdo, ki rad peče, potem ste se že ničkolikokrat srečali s peki papirjem. Težava? Nikoli se popolno ne prilega pekačem, razen če ga odstrižeš do milimetra natančno, kar pa je precej težavno.

Uporabnica TikToka Landyn je na svojem profilu @livingwithlandyn objavila video, v katerem je razkrila, da bi morali peki papir pred uporabo v resnici zmočiti in ga zmečkati, da ga lahko enostavno položimo v pekač katerekoli oblike.

Landyn tudi pojasni, da že samo ime peki papirja, ki se mu v angleščini reče “parchment paper”, nakazuje na to, da bi ga morali navlažiti, saj “parch” pomeni izsušen.

@livingwithlandyn LIFE HACK 🤯 did you know this is how you’re supposed to use parchment paper?!? I was 46 years old when I figured this out. Pass it on.#kitchenhacks #lifehack #thingsyoudidntknow ♬ original sound – Living With Landyn 🤍✨

Tudi vi že komaj čakate, da nekaj spečete in poskusite ta super trik?