Zakaj bi morali pizzo pogrevati s sirovo stranjo obrnjeno navzdol
Naročena ali doma narejena, pica je ena tistih jedi, ki se ji le redko kdo lahko upre. In ni slastna le sveže pečena, prileže se tudi naslednji dan. Če ne maraš mrzle, potem si zagotovo že poskušala različne načine, kako jo najbolje pogreti. Mi smo jo do zdaj vedno pogrevali v ponvi pravilno obrnjeno, kar se je super obneslo, vendar naj bi jo bilo še veliko bolje pogreti s sirovo stranjo obrnjeno navzdol. Ja, prav si prebrala, s sirom položenim na ponev. Beri naprej in izvedela boš, kako najbolje pogreti pico.
1. korak: Na srednje močnem ognju segrej ponev
Izberi ponev, ki je dovolj velika, da se prilega kosu (ali dvema) pice. Najboljša je takšna s premazom proti prijemanju, saj se sir rad prilepi na ponev. Ponev predhodno segrevaj na srednje močnem ognju, vendar le minuto ali dve.
2. korak: Pico položi v ponev s sirovo stranjo obrnjeno navzdol
Pico torej položi v ponev tako, da se bo sir dotikal ponve. Z lopatico nežno pritisno pico ob dno, pri čemer bodi pozorna na to, da se ves sir dotika površine ponve. Ko se olje začne nabirati ob robovih, je čas, da pico obrneš.
3. korak: Obrni pico in segrej testo
Testo je potrebno dobro pregreti in ga narediti hrustljavega, zato pusti ogenj na srednje močnem oziroma ga še nekoliko znižaj. Pomembno je, da se testo počasi pregreva in ne zažge. Pa dober tek!
In zakaj je takšna metoda segrevanje pice najboljša?
Že res, da pogreta pica nikoli ne bo tako slastna kot sveže spečena, vendar pa segrevanje s sirovo stranjo obrnjeno navzdol pomaga pri tem, da pici vrne tisto hrustljavost, ki je značilna za sveže pečeno. Pomembno je le, da pico na obeh straneh segrevaš na nizki temperaturi, da sir postane ponovno vlečljiv, testo pa hrustljavo.