Domov » Lepota & zdravje » Zakaj bi se morala po prepiru vedno objeti

Zakaj bi se morala po prepiru vedno objeti

Lepota & zdravjeZdravje
Zakaj bi se morala po prepiru vedno objeti
📷 Unsplash

Si se sprla s partnerjem ali družinskim članom? Potem bi se morala po prepiru, čeprav je to v tistem trenutku vsekakor težko narediti, objeti.

Vsi vemo, da se po crkljanju počutimo veliko bolje, ampak ali si vedela tudi, da lahko objem v trenutku pomaga vzpostaviti mir tvojem v gospodinjstvu? Zaradi objema po prepiru s partnerjem ali otrokom se boš tako ti, kot tudi druga oseba, počutila veliko bolje, je razkrila nedavna raziskava.

Objem tebi drage osebe po prepiru dokazano pomaga ublažiti negativne občutke, ki bi jih sicer imela še nekaj ur ali dni po prepiru.

Na univerzi Carnegie Mellon so psihologi štirinajst dni preučevali 400 odraslih moških in žensk in njihove konflikte, prejete objeme ter njihova pozitivna in negativna razpoloženja. Ugotovili so, da so se tisti, ki so se še isti dan po prepiru objeli, počutili veliki bolje od tistih, ki objema niso prejeli.

Raziskovalci so ugotovili, da so objemi povezani s pozitivnim razpoloženjem in z zmanjšanjem negativnih občutkov, poleg tega pa objemi po prepiru delujejo tudi pomirjujoče. Rezultati raziskave so razkrili, da ima objem po prepiru povsem enak vpliv na ženske in moške.

Tako, pa je tudi uradno potrjeno: objem je resnično najboljši način za končanje prepira!