Domov » VIP » Zakaj je Charlotte princesa, njeni otroci pa ne bodo princi in princese

Zakaj je Charlotte princesa, njeni otroci pa ne bodo princi in princese

VIP
Zakaj je Charlotte princesa, njeni otroci pa ne bodo princi in princese
📷 Profimedia

Še eno fascinantno pravilo kraljeve družine…

Ko gre za britansko kraljevo družino obstajata dve možnosti, kako lahko postaneš princesa: ali si hči princa ali pa se poročiš s princom.

Druga možnost velja za Kate, vojvodinjo kambriško, čeprav se veliko razpravlja o tem ali je dejansko princesa. Če poenostavimo: Kate je princesa, vsekakor pa ni princesa Kate.

Po poroki s princom Williamom je prevzela možev naziv ‘princesa William valežanska’ poleg še enega naziva ‘vaše kraljevo visočanstvo vojvodinja kambriška’.

Njen status princese je bil dvojno potrjen, ko je rodila princa Georga. Njegov rojstni list je razkril, da je Katin uradni naziv ‘princesa Združenega britanskega kraljestva’.

Na podoben način tudi vnuki in vnukinje, ki se rodijo sinu kralja ali kraljice, avtomatično pridobijo naziv princ oziroma princesa, ampak otroci, ki se rodijo hčeri (ali vnukinji) kralja pa ne pridobijo kraljevega naziva. V primeru družine princa in princese Williama valežanskega: otroci princa Georgea bodo avtomatično postali princi in princese, otroci princese Charlotte pa ne bodo (razen, če se zgodi kakšna tragedija, zaradi katere bi Charlotte zavzela prestol).

(Profimedia)

To tudi razloži dejstvo, zakaj sta hčeri princa Andrewa, Beatrice in Eugenie princesi, hči princese Anne, Zara Phillips pa ni princesa.

Zdaj veš!