Zakaj je obraz Meghan Markle bolj zaupanja vreden od kraljičinega

Nova študija je razkrila, da ima Meghan Markle “bolj zaupanja vreden” obraz kot kraljica Elizabeta.

Strokovnjaki z raziskovalne univerze PSL so izdelali algoritem za skeniranje obrazov na portretih in fotografijah, da bi ugotovili, katere osebe so zaupljive, in sicer ob upoštevanju sprememb na portretih v zadnjih 500 letih.

S pomočjo orodja so ugotovili, da se je po izboljšanju življenjskega standarda od leta 1500 našega štetja povečala tudi zanesljivost ljudi na portretih, piše Daily Mail.

Francoski raziskovalci so nekatere znane obraze primerjali z zgodovinskimi portreti, vključno s primerjavo sedanje kraljice in Meghan Markle z Elizabeth I.

Glede na algoritem je Meghan trikrat bolj zaupanja vredna kot Elizabetha I, medtem ko je kraljica 1,5-krat bolj zaupanja vredna.

Orodje ne ocenjuje same zanesljivosti, temveč lastnosti, ki jih je predmet portreta želel pokazati na svoji podobi, so povedali avtorji.

“Možno je, da Megan Markle ni zaupanja vredna oseba, vendar je zaradi njenega videza na njenem portretu videti vredna zaupanja,” je dejal avtor Nicolas Baumard.

“To je verjetno lastnost, ki je zanjo zelo pomembna, verjetno bolj kot za kraljico Elizabeto I., ki se na svojih portretih nikoli ne nasmehne,” je dejal za MailOnline.

V študiji pa so primerjali tudi fotografije ameriških predsedniških kandidatov Donalda Trumpa in Joea Bidena. Ugotovili so, da Biden izgleda za 300 odstotkov bolj zaupanja vreden kot sedanji predsednik.

Algoritem je tudi ugotovil, da se je Barack Obama ob primerjavi obeh voditeljev zdel bolj zaupanja vreden kot Vladimir Putin.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry