fbpx

Zakaj je s prazničnimi nakupi bolje začeti prej kot kasneje

Ko gre za praznično nakupovanje, obstajata dva tipa ljudi: tisti, ki novoletna darila kupijo že več mesecev prej in tisti, ki z nakupi počakajo do zadnjega trenutka.

Čeprav strokovnjaki za nakupovanje tako ali tako svetujejo, da se praznična darila nakupi že daleč pred začetkom praznične sezone, pa je letos še toliko bolj pomembno, da to res storimo prej. Analitiki ugotavljajo, da se trgovci na drobno spopadajo s težavami, ki se začnejo pri viru – pri proizvajalcih in proizvodnji – in ki segajo vse do transporta in logistike. V času koronakrize se nenapovedano začasno ustavljajo ali upočasnjujejo proizvodnje, zaradi česar so se roki dobav podaljšali, kar posledično pomeni, da če darila nakupuješ v zadnjem trenutku, le-teh morda sploh ne boš dobila pravočasno.

Zakaj je s prazničnimi nakupi bolje začeti prej kot kasneje
(prostooleh / Freepik)

Čeprav nas do božiča in novega leta loči še več mesecev, potrošniki že zdaj priznavajo, da težko dobijo stvari, ki si jih želijo. To pa ne obeta nič dobrega za praznično sezono, ko mnogi kupci želijo za darila kupiti iste izdelke, pa naj gre za potrošniško elektroniko, igrače ali oblačila.

Glede na vse to je morda ravno zdaj pravi čas, da začneš razmišljati in brezskrbno nakupovati praznična darila.