7
7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
7
previous arrow
next arrow

Zakaj nikoli ne bi smela nositi istih čevljev dva dni zapored

In razlog je kar malo nagravžen…

Dvigni roko, če tudi sama večkrat zaplavaš v rutino nošenja enih in istih čevljev dan za dnem. Saj veš, kaj imamo v mislih – tiste udobne balerinke, ki se ujemajo s čisto vsakim stajlingom ali topli gležnarji, ki so tako zelo udobni in te grejejo v mrzlih zimskih mesecih.

Na žalost pa ti moramo nekaj sporočiti … izkazalo se je, da je nošenje enih in istih čevljev dan za dnem precej slaba ideja. Zakaj? Eden od razlogov je ta, da jim boš na ta način še skrajšala (že tako omejeno) življenjsko dobo.

Kaj pa drugi razlog? Ta pa je malo bolj nagravžen: tvoja noga se vsak dan v čevljih poti. In čeprav je to normalni proces, tvojim čevljem ne delaš nobene koristi, če jim ne daš dovolj časa, da se popolnoma osušijo pred naslednjim nošenjem.

Najboljši način za podaljšanje življenjske dobe čevljem je, da nosiš različne pare čevljev (oziroma vsaj vsak drugi dan) in investiraš v kvalitetna obuvala. Če boš vsak dan nosila isti par čevljev, se tí ne bodo imeli časa osušiti in posledično ne bodo ohranili svoje oblike.

Zdaj veš … in imaš vsaj še en (pameten) izgovor za nakup novih čevljev!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry