Zanimiva zgodba, kako je Lady Gaga dobila svoje ime

Lady Gaga je leta 2008 stopila na glasbeno sceno s svojim megahitom “Just Dance”. Od takrat je oboževalce razveselila z 8-imi albumi, 11-imi zmagami na Grammyjih, Oskarjem za najboljšo izvirno pesem za pesem “A Star is Born”, neštetimi turnejami in, držimo pesti, nastopi v Las Vegasu v Park MGM nekje v prihodnosti, ko ne bo več pandemije koronavirusa. Lady Gaga, rojena Stefani Joanne Angelina Germanotta, lahko obrača glave v mesnati obleki ali kot filmska zvezda z rdeče preproge in vse se zdi, da ustreza njeni nenehno spreminjajoči se osebnosti. In čeprav je Gaga eksperimentirala z različnimi imeni za svoje alter-ege, vključno z imeni Yüyi in Jo Calderone, kar zadeva predstavljanje same sebe, pa vse to ni njeno rojstno ime – to je vedno neka različica Lady Gage.

Pop ikona je bila Lady Gaga že davno pred tem, preden jo je spoznal svet, kar je leta 2009 razkrila za revijo Rolling Stone: “Vedno sem bila Gaga … zatrla sem vse te ekscentričnosti o sebi, da sem se lahko vključila. Ko sem bila svobodna, sem lahko bila jaz,” je povedala.

Ampak kako se je Stefani Germanotta spremenila v Lady Gago? Izvor vzdevka, ki je postal umetniško ime in nato kar njena identiteta, se je po besedah same pop ikone zgodil že zelo zgodaj v njenem rodnem New Yorku in naj bi bil celo povezan z legendarno rock skupino Queen.

Kot je povedala sama pop diva, je to ime nastalo po tem, ko je njen takratni fant in nekdanji producent Rob Fusari nekatere harmonije, ki jih je posnela, primerjal s Freddiejem Mercuryjem, nekdanjim vodilnim pevcem skupine Queen, in ji začel peti njihovo uspešnico “Radio Ga Ga”. V intervjuju za revijo Flybe Magazine je leta 2010 pojasnila, da ji je Fusari pesem zapel vsakič, ko jo je videl, in “me začel klicati Gaga, ko sem prišla v studio.” Očitno so ta vzdevek sprejeli tudi njeni prijatelji. V intervjuju z Oprah leta 2010 je pojasnila, “se je kar nekako obdržal.”

Za Flybe je povedala: “Odločila sem se, da že dolgo časa delam pod svojim pravim imenom in je čas, da se prenovim. Zato sem si rekla ‘Kaj pa Lady Gaga, ker Gaga je neke vrste nora, Lady pa ima več konotacij’.”

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry