Zanimivo in živahno vrtnarjenje in čebelarjenje v Cityparku

V največjem slovenskem nakupovalnem središču Citypark bo od danes pa vse do sobote, 16. aprila, vse v znamenju vrtnarjenja in čebelarjenja.

Zanimiva razstava modelov čebelnjakov je postavljena v pritličju središča. Gre za kolekcijo kar 18 arhitekturnih modelov čebelnjakov s kronološkim prikazom od prvega upodobljenega čebelnjaka iz Slave vojvodine Kranjske do Plečnikovega čebelnjaka, ki je tudi temelj današnjemu urbanemu čebelarjenju. Čebelnjaki poskušajo zajeti vse slovenske pokrajine – od Krasa do Prekmurja ter Gorenjske in Dolenjske na drugi strani, kar se odraža v konstrukciji in različnosti gradiva, ki so ga uporabili za gradnjo in kritino.

Zanimivo in živahno vrtnarjenje in čebelarjenje v Cityparku
Čebelnjaki poskušajo zajeti vse slovenske pokrajine (Foto: Robert Krumpak)

V Cityparku so v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije pripravili tudi kulinarično medeno razvajanje. To bo v petek, 15. aprila, pred trgovino Interspar, kjer boste lahko preizkušali okusne medene dobrote.

Obiskovalci si bodo lahko vse do sobote, 16. aprila, ogledovali izvirne postavitve različnih vrst vrtnin, rož in začimbnic. V petek, 8. aprila, in v petek, 15. aprila, bo od 16.00 do 19.00 na glavnem hodniku Cityparka strokovnjak tudi svetoval o setvi in vrtnarjenju.