Domov » Lepota & zdravje » ZATO zobne ščetke nikoli ne pokrivaj s pokrovčkom!

ZATO zobne ščetke nikoli ne pokrivaj s pokrovčkom!

Lepota & zdravjeZdravje
ZATO zobne ščetke nikoli ne pokrivaj s pokrovčkom!
📷 Profimedia

Študija, ki so jo izvedli na Ameriškem združenju za mikrobiologijo je razkrila, da je pokrivanje zobne ščetke s pokrovčkom dejansko zelo nehigienično. Presenečena? No, morda boš malo razmislila, kako boš v bodoče shranjevala zobno ščetko.

Po poročanju Laura Aber, diplomirane raziskovalke, “uporaba pokrovčka na zobni ščetki le-te ne zaščiti pred rastjo bakterij, ampak celo ustvari idealno okolje za rast bakterij, saj preprečuje, da bi se glava zobne ščetke med uporabami lahko popolnoma posušila.” Ko malo pomisliš, se to dejansko zdi precej logično. Vsaka kopalnica je že po naravi malenkost bolj vlažna, kot ostali prostori (saj veš, dolge vroče kopeli in tuširanja in vlažnost je tu!). Zdaj pa pomisli na tesen pokrovček na zobni ščetki … ja, sploh ni dobra ideja.

Kaj pa, ko potuješ? Pri znamki Oral-B svetujejo, da uporabiš pokrovček, ki ima ogromno majhnih luknjic, ki dobro prepuščajo zrak in omogočajo, da se ščetine posušijo. Doma pa vsekakor pusti ščetine nepokrite.

Najboljši način shranjevanja zobne ščetke je v pokončni legi s ščetinami zgoraj. Ne živiš sama? Kupi kozarec, ki ima ločene luknje, v katere posamezno postaviš zobne ščetke in tako preprečiš, da bi se glave stikale (kar je zelo nehigienično!).