fbpx

Zdrav recept: Domači ketchup z datlji

Sezona piknikov je vse bliže in bliže, kar pomeni ogromno na žaru pečene hrane in slastnih pomak, brez katerih si le redko kdo predstavlja hrano z žara. Seveda govorimo o majonezi, ajvarju, gorčici in kečapu. Kako narediš zdravo vegansko majonezo smo ti že razkrili, danes pa ti predstavljamo še recept za zdravi ketchup, ki namesto rafiniranega sladkorja vsebuje datlje.

Domači ketchup z datlji

Sestavine:

  • 1/2 skodelice izkoščičenih datljev; narezanih
  • 1 170-gramsko pločevinko paradižnikove mezge
  • 1 400-gramsko pločevinko paradižnikov; narezanih
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
  • 1/2 skodelice vode
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 čajna žlička čebule v prahu
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/4 čajne žličke kajenskega popra
  • 1/4 čajne žličke mešanice začimb
Zdrav recept: Domači ketchup z datlji
(We are Eaton)

Priprava:

1. V ponev dodaj vse sestavine.
2. Kuhaj na zmernem ognju, dokler ne začne tekočina brbotati.
3. Zmanjšaj ogenj in pokrito kuhaj še nadaljnjih 15 minut.
4. Zmes prelij v blender ali multipraktik in zimksaj do gladkega (pozor, pokrov je lahko vroč!).
5. Tekočino prelij nazaj v ponev in na nizkem ognju pokrito kuhaj še nadaljnjih 10 minut.
6. Shranjuj v hladilniku do 3 tedne ali v zamrzovalniku do 2 meseca.