Zdrav recept: Nizkohidratne cvetačne tortilje iz le 5 sestavin
Upogljive, nelomljive in zelo enostavne za pripravo!
Si ljubiteljica mehiške hrane? Potem preprosto moraš poskusiti cvetačne tortilje, ki so ne le izjemno okusne, ampak tudi polne vlaknin, nizkohidratne in brezglutenske.
Nizkohidratne cvetačne tortilje
Sestavine:
- 700 g cvetače (samo vrhove)
- 3 velika jajca
- 3/4 skodelice mozzarella sira, naribanega
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke ksantan gumija
- neobvezno: začimbe
Priprava:
1. Pečico segrej na 200°C. Dva velika pekača obloži s peki papirjem.
2. V multipraktiku miksaj vrhove cvetače toliko časa, dokler ne nastane rižu podobna konsistenca. Namesto multipraktika lahko uporabiš tudi strgalo.
3. Pretresi cvetačo v posodo in v mikrovalovni pečici segrevaj 8-10 minut ali pa jo skuhaj na pari. Počakaj, da se cvetača nekoliko ohladi, da jo boš lahko prijela z roko. Pretresi jo v čisto kuhinjsko krpo in dobro iztisni, da odstraniš čim več tekočine.
4. Cvetačo stresi nazaj v multipraktik in dodaj jajca, mozzarello in sol. Zmiksaj do gladkega.
5. Enakomerno potresi ksantan gumi po testu v multipraktiku in ponovno miksaj toliko časa, da nastane gladka zmes.
6. Cvetačno mešanico razdeli na 6 delov po peki papirju. S pomočjo spatule ali hrbtne strani žlice vsak kupček splošči v tanek krog. Peci 8-10 minut, dokler robovi tortilj ne postanejo suhi. Nato tortilje previdno obrni in peci še na drugi strani 4-6 minut. Počakaj 10 minut, da se tortilje nekoliko ohladijo in jih šele nato odstrani s peki papirja.