Zdrav zajtrk: Kamilični ovseni kosmiči z javorjevim sirupom
Ovseni kosmiči so brez dvoma živilo, ki bi ga morala uživati čim bolj pogosto, saj imajo ogromno koristi za tvoje zdravje. Če jih običajno skuhaš na vodi ali mleku, potem boš navdušena nad današnjo različico z mandljevim (ali kokosovim) mlekom, ki mu poleg kosmičev dodaš kamilične cvetove, vse skupaj pa posladkaš z javorjevim sirupom.
Kamilični ovseni kosmiči z javorjevim sirupom
Sestavine:
- 1/2 skodelice (50 g) ovsenih kosmičev
- 1/2 skodelice vrele vode
- 1 skodelica (230 ml) mandljevega (kokosovega/iz indijskih oreščkov) mleka
- 2 čajni žlički posušenih cvetov kamilice (ali vsebino čajne vrečke kamilice)
- 1 jedilna žlica kokosovega masla/olja
- 1 čajna žlička javorjevega sirupa
- mandljevi lističi; prepraženi – za okras
- 1 jedilna žlica lanenega semena ali chia semen
Priprava:
1. V manjši posodici na majhnem ognju zmešaj ovsene kosmiče, vrelo vodo in mleko. Dodaj kamilične cvetove in dobro premešaj.
2. Na zmernem ognju kuhaj 10 minut in vmes občasno premešaj.
3. Po želji lahko odstraniš večje dele kamilice.
4. Kosmiče prelij v skodelico. Okrasi jih s kokosovim maslom, javorjevim sirupom, mandljevimi lističi in chia ali lanenimi semeni.