Zdrav zajtrk: Zeleni vaflji z gozdnimi sadeži
Nimaš pekača za vaflje? Iz mase preprosto speci palačinke!
Ali besedo vaflji vedno povezuješ z nezdravo sladico, ki je polna sladkorja, maščob in kalorij? Nisi edina. In prav zato ti z največjim veseljem predstavljamo izjemno zdrav recept za zelene vaflje, ki vsebuje skrivno sestavino – špinačo, ki pa je ne boš niti malo okusila. Špinača doda vafljem čudovito zeleno barvo, poleg tega pa tudi antioksidante in vlaknine!
Špinačno-kvinojini vaflji z gozdnimi sadeži
Sestavine (za 4 vaflje):
- 1 skodelice sveže špinače
- 1/2 skodelice nesladkanega mandljevega mleka
- 1/2 zrele banane, pretlačene
- 1/2 skodelice jajčnih beljakov
- 2 jedilni žlici kokosovega olja
- 1/4 skodelice mandljeve moke
- 1/2 skodelice kvinojine moke
- 1/4 skodelice beljakovinskega praška, okus vanilija
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke cimeta v prahu
- 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
- 1/2 čajne žličke soli
- dodatki: gozdni sadeži, praženi mandlji, granola, med/javorjev sirup
- kokosovo olje v spreju za peko
Priprava:
1. S kokosovim oljem namasti pekač za vaflje ter ga segrej na srednje visoko temperaturo.
2. V blenderju zmiksaj špinačo, mandljevo mleko, banano, jajčne beljake in kokosovo olje, da nastane gladka zmes.
3. V ločeni posodi zmešaj vse suhe sestavine.
4. Tekoče sestavine vmešaj v suhe sestavine in mešaj toliko časa, da ne nobenih grudic.
5. V pekaču za vaflje jih peci 3-4 minute, da postanejo zlato-rjave barve. Pečen vafelj preloži na krožnik in obloži z dodatki po želji.
6. Uživaj takoj!
Ne spreglej pa tudi recepta za brezglutenske bučkine vaflje in kako preprosto in hitro očistiš aparat za pripravo vafljev!