Zdrava čokoladna krema iz sladkega krompirja

Ta čokoladna krema, narejena iz samo dveh sestavin, je zdrava in slastna!

Le nekaj stvari v življenju je slajših od sočne čokoladne torte, oblite s čokoladnim prelivom. In končno imaš lahko precej manj slabe vesti, ko si privoščiš še drugi kos.

Predstavljamo ti zdravo (in nič manj okusno) različico čokoladnega preliva, ki poleg čokolade vsebuje tudi zelenjavo – sladek krompir. Najboljše pri vsem tem pa je to, da krompirja sploh ne boš okusila!

Zdrava čokoladna krema iz sladkega krompirja

Sestavine:

  • pločevinka (425 g) pireja iz sladkega krompirja (ali ga 300 g narediš sama)
  • 1 2/3 skodelice polsladke ali grenke čokolade (55-60% čokolada je najboljša za kreme in prelive)

Priprava:

1. Odmeri 300 g pireja iz sladkega krompirja in drobno sesekljaj čokolado.
2. Krompirjev pire stresi v večjo ponev in ga na srednjem ognju med konstantnim mešanjem zavri.
3. Ponev odstavi in vmešaj nasekljano čokolado.
4. Vse skupaj pretresi v posodo in s paličnim mešalnik temeljito zmiksaj v gladko konsistenco.
5. Počakaj, da se čokoladna krema ohladi na sobno temperaturo, nato pa z njo premaži torto ali pa jo preloži v kozarčke in okrasi s stepeno smetano.
6. In nenazadnje – zelo pomemben korak – poliži žlico (in posodo). Čokoladne kreme pa res ne bomo metali stran!