Zdravo in slastno: Bučni kruh
Če si za noč čarovnic izrezovala bučo, potem lahko ostanke enostavno porabiš za slasten bučni kruh, ki bo narejen v le eni uri!
Bučni kruh je odličen jesenski recept, ki ga boš z veseljem pripravljala znova in znova. Ne glede na to ali imaš od praznika Halloween ostanke buče ali pa si si le zaželela hranilnih koristi oranžne buče, je ta recept za kruh več kot odličen.
In nikar ne misli, da je peka kruha izven tvoje udobne cone pečenja. Ta hlebec je več kot preprost za izdelavo – ne potrebuješ kvasa, pečen pa je v manj kot eni uri!
Bučni kruh
Sestavine:
- 225 g (= 1 skodelica) samo-vzhajajoče moke (ali 225 g moke + 1 1/2 čajne žličke pecilnega praška + 1/4 čajne žličke soli)
- ščepec soli
- 125 g naribane oranžne buče
- 50 g naribanega parmezana + dodatno za okras
- 25 g narezanih črnih oliv
- 1 jedilna žlica svežega rožmarina, nasekljanega
- 2 veliki jajci, rahlo stepeni
- 1 jedilna žlica mleka
Priprava:
1. Pečico segrej na 170°C in namasti pekač za kruh.
2. V večji posodi zmešaj moko, sol, bučo, 50 g parmezana, olive in nasekljan rožmarin. Nato vmešaj še stepena jajca in mleko. Mešaj toliko časa, da se vse sestavine sprimejo v lepljivo kepo.
3. Testo oblikuj v podlogovato, ovalno obliko. Zgornjo stran kruha nekajkrat poševno zareži z nožem.
4. Testo položi v namaščen pekač. Po vrhu potresi preostanek parmezana in malo moke. Peci 45-50 minut.
5. Potapkaj hlebec kruha – če je votel zvok, potem je pečen.
6. Preden postrežeš, počakaj 10 minut, da se nekoliko ohladi.