Zdravo sladkanje: Muffini iz ovsenih kosmičev, korenja in bučk

Nič ni bolj priročnega za zajtrk, prigrizek ali malico od muffinov. In ker si nihče ne želi v telo vnašati praznih kalorij z belo moko in rafiniranim sladkorjem, ti danes predstavljamo zdrav recept za muffine iz ovsenih kosmičev, korenja in bučk. Tí muffini so polni vlaknin, poleg tega pa tudi ne vsebujejo glutena, mlečnih izdelkov in oreščkov.

Muffini iz ovsenih kosmičev, korenja in bučk

Sestavine:

  • 2 skodelici (brezglutenskih) ovsenih kosmičev
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 jedilna žlica cimeta
  • 1 skodelica zmečkane banane (potrebuješ približno 2 veliki banani)
  • 2 jajci; rahlo stepeni
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa
  • 2 skodelici naribanih bučk (ne iztiskaj tekočine)
  • 1 skodelice naribanega korenja
  • 1 jedilna žlica ekstrakta vanilije
  • temne čokoladne kapljice; neobvezno
Zdravo sladkanje: Muffini iz ovsenih kosmičev, korenja in bučk
(It’s A Veg World After All)

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C. Namasti pekač za muffine ali vanj vstavi papirnate posodice.
2. V multipraktiku zmelji ovsene kosmiče v moko.
3. Moko pretresi v večjo posodo, dodaj pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet.
4. V drugi posodi zmečkaj banano in dodaj stepena jajca, javorjev sirup, naribane bučke, naribano korenje in vanilijo.
5. Mokre sestavine dodaj k suhim in zmešaj s spatulo. Maso lahko pustiš počivati 20 minut, da postane bolj gosta. Zaradi tega bodo muffini bolj puhasti.
6. S pomočjo zajemalke za sladoled prelagaj maso v pekač. Skodelice napolni skoraj do vrha.
7. Po želji lahko po masi potreseš še malo čokoladnih kapljic.
8. Peci 30-35 minut oziroma dokler ne izvlečeš iz sredine muffina čistega zobotrebca.
9. Vzemi iz pečice in počakaj, da se nekoliko ohladijo. Shranjuj jih v hladilniku ali pa zamrzni.