Ženska s porcelanasto kožo razkrila svojo negovalno rutino

Veliko bolj preprosta je kot si misliš!

Zadnji korejski lepotni trend nima popolnoma nič opraviti z zabavnimi oblikami lepotnih izdelkov in njihovimi učinki. Porcelanasto-steklena koža je sinonim za čisto, svetlečo, popolno kožo brez vidnih por in negovalna rutina ženske, ki takšno kožo ima, se ekspresno hitro širi po vsem spletu. Le katere si ne želi takšne polti??

Ellie Choi je ambiciozna umetnica ličenja iz Los Angelesa in je nedavno na svojem Instagram profilu (@elliejellyb3an) razkrila vsak izdelek iz svoje negovalne rutine za dosego popolne kože. Ta objava ima do danes že skoraj 30.000 všečkov! Zakaj? Ker njena koža na fotografiji izgleda dobesedno brez por, gladka, sijoča in kot dojenčkova. Resno, njena polt ima čudovit naravni sijaj in se sveti kot steklo – videz, ki ga običajne ženske dosežemo le s polno prekrivno podlago in ogromno tekočega osvetljevalca.


Ellie je razkrila, da ima mešano kožo: “Moja koža je mastna na T-coni in suha po licih.” Vsak večer začne negovalno rutino s čistilnimi krpicami Neutrogena Makeup Remover Cleansing Wipes. Nato obraz umije z vodo in pri tem uporabi enega od dveh čistilnih gelov: Cetaphil Daily Facial Cleanser ali Kiehl Ultra Facial Cleanser. Oba izdelka sta zelo nežna in s kože ne odstranita vlage, kljub temu pa temeljito odstranita ličila in umazanijo.

Ženska s porcelanasto kožo razkrila svojo negovalno rutino
(Cetaphil, Kiehl’s)

Ko je njen obraz čist, nadaljuje s tonikom. “Potem, ko si očistim obraz, nanesem tonik od znamke Clinique, da odstranim še preostale morebitne ostanke umazanije in maščob.” Če smo bolj natančni, Ellie uporablja tonik Clinique Clarifying Lotion 3. Tonik je pomemben korak, ki pa ga mnogo ljudi izpušča iz svoje negovalne rutine, čeprav izjemno navlaži kožo.

Ženska s porcelanasto kožo razkrila svojo negovalno rutino
(Skinfood)

Za tonikom Ellie na obraz nanese radodarno količino vlažilne kreme, da zaklene vlago v kožo. Njeni najljubši kremi sta Cetaphil Moisturizing Cream in Wonjin Effects’s Water Bomb Cream (slednja je odlična za mastno kožo). Vsak drugi dan pa v negovalno rutino doda še en korak. Po čiščenju obraza naredi piling s Skinfood Black Sugar Strawberry Wash Off Mask. Pravi, da ji prav ta izdelek pomaga pri “zdravem, naravnem sijaju”. Tako sladkor kot jagode, ki jih vsebuje ta piling maska, sta odlični in nežni sestavini za odstranjevanje odmrlih kožnih celic. Enkrat ali dvakrat na teden pa Ellie svojo kožo neguje tudi z masko v lističih – njene najljubše so od korejske znamke Innisfree.

Ellin nasvet, ki pa ni povezan z nego, pa je glede prehrane. “Uživanje ocvrte in mastne hrane zelo negativno vpliva na mojo kožo. Poskrbi, da vsak dan popiješ dovolj vode! In uživaj čim več sadja in zelenjave.”

Zdrava prehrana, več H2O-ja in redna nega kože so vedno dobra ideja!