Zimski okusi: Kuhano vino z granatnim jabolkom

Z veselim decembrom se začne tudi sezona kuhanega vina oziroma kuhančka. Po vseh teh letih si se morda že malo naveličala klasičnega okusa, zato ti danes predstavljamo malo drugačno verzijo z granatnim jabolkom, ki se zelo lepo poda k rdečemu vinu.

Kuhano vino z granatnim jabolkom

Sestavine (za 8-10 porcij):

  • 1 steklenica rdečega vina
  • 1 skodelica pomarančnega soka
  • 1 skodelica soka granatnega jabolka
  • 1/3 skodelice medu
  • 2 cimetovi palčki
  • 5 nageljnovih žbic
  • 5 janeževih zvezd
  • 2 pomaranči, narezani na rezine
  • 3/4 skodelice semen granatnega jabolka

Priprava:

1. V veliki posodi na srednjem ognju 15 minut segrevaj mešanico vina, pomarančnega soka, soka granatnega jabolka in medu.
2. Nato dodaj cimetovi palčki, nageljnove žbice, janeževe zvezde in rezine ene narezane pomaranče. Na nizkem ognju in pokrito kuhaj 1 uro. Paziti moraš, da vino ne zavre.
3. Vino prelij v skodelice ali kozarce in okrasi z rezinami pomaranče in semeni granatnega jabolka.