Zimski okusi: Vroča čokolada s cimetom in tekilo
Salt & Wind
Zima, zima bela, vroča čokolada te bo segrela! Vroča čokolada s cimetom in tekilo je kot nalašč za sobotni večer pred televizijo. Je napitek in hkrati sladica, ki te bo segrela in hkrati potešila sladkosnednost.
Vroča čokolada s cimetom in tekilo
Sestavine:
- 3 skodelice mandljevega mleka ali polnomastnega mleka
- 2 cimetovi palčki + več za okras
- 1 strok vanilije; postrgan
- 140 g temne čokolade (vsaj 75% kakava); drobno sesekljana
- ščepec soli
- 1 do 2 jedilni žlici nerafiniranega trsnega sladkorja ali kokosovega sladkorja
- 0,6 do 0,9 dcl kvalitetne tekile
Priprava:
1. V kozico vlij mleko, dodaj cimet, postrgano vanilijo in strok. Na srednjem ognju zavri in nato odstavi za vsaj 10 minut oziroma dokler ni tekočina aromatizirana do želene stopnje.
2. Mleko postavi nazaj na štedilnik na zmerni ogenj in vmešaj čokolado, 1 žlico sladkorja in sol. Kuhaj, dokler se čokolada povsem ne stopi. Dodaj tekilo in kuhaj še 5 minut. Po okusu dodaj še sladkor ali tekilo. Postrezite okrašeno s cimetovo palčko.
(Vir: Salt & Wind)