Domov » Praznično » Zimski recept: Čokoladni snežaki in jeleni

Zimski recept: Čokoladni snežaki in jeleni

PrazničnoPrehrana & ReceptiRecepti
Zimski recept: Čokoladni snežaki in jeleni
📷 Youtube / Hungry Panda

Najbolj enostaven in simpatičen zimski recept, ki ne potrebuje nobene peke, navdušil pa bo čisto vse (najbolj pa otroke)!

Če nisi ravno ljubiteljica peke, svojim gostom ali otrokom pa bi rada postregla sladico, potem boš navdušena nad izjemno preprostim receptom za čokoladne snežake in jelene, pri katerem lahko sodelujejo tudi otroci.

Čokoladni snežaki in jeleni

Sestavine (za en pekač):

  • 600 g temne čokolade
  • 600 g svetle čokolade
  • 34 sladkornih oči
  • bobi palčke
  • 4 okrogle ploščate čokoladne bonbone
  • 8 svetlo roza bonbonov za cofke
  • 10 prestic, razpolovljenih
  • 10 rdečih M&M bonbonov
  • posušen kokos

Priprava:

1. Velik pečak za piškote obloži s peki papirjem.
2. Na vodni kopeli stopi posebej temno čokolado in posebej svetlo čokolado.
3. Na eno stran peki papirja zlij temno čokolado, na drugo stran pa svetlo tako, da se ne dotikata.
4. Z lopatico oziroma spatulo stopljeni čokoladi malo splošči in enakomerno razporedi po svoji polovici pekača (ne smeta se dotikati).
5. Naredi snežake: Na svetlo čokolado polagaj sladkorne oči, po dve očesi skupaj, pod njima na sredino po diagonali položi majhen košček bobi palčke (nos), levo in desno po diagonali malo večji kos bobi palčke (roki), nato po sredini navdol od nosu 3 rdeče bonbone.
6. Okrogle ploščate čokoladne bonbone prereži na pol in polovico položi nad očesi (klobuk). Za piko na i lahko nad klobuk dodaš tudi svetlo roza bonbon, ki bo ponazarjal cofek.

(Youtube / Hungry Panda)

7. Naredi jelene: Na temno čokolado polagaj po dve očesi skupaj, pod njima na sredino rdeč M&M bonbon (nos), nad očesi pa na vsako stran polovico preste (rogova). Čisto na koncu potrosi po temni čokoladi še posušen kokos (sneg).
8. Pladenj položi ali v hladilnik ali pa ga pokrij s folijo in postavi na balkon/teraso, saj je dovolj hladno, da se bo čokolada strdila.
9. Ko se čokolada popolnoma strdi, z velikim, ostrim nožem razreži snežake in jelene. Postrezi na krožnik.

(Youtube / Hungry Panda)