Zlata ura: Ugotovi, kdaj imaš najvišjo produktivnost

O, pozdravljena superženska!

V idealnem svetu bi bile produktivne non-stop, torej od trenutka, ko se zbudiš, do trenutka, ko greš spat. V realnem svetu pa smo lahko vesele, če dokončamo vsaj eno stvar, ne da bi nas vmes zmotilo sporočilo na telefonu, kolegica, sodelavec ali pa zabaven mačji video.

Zato nas je še toliko bolj pritegnil pojem “zlata ura” – čarobnih 60 minut, ko si popolnoma osredotočena in produktivna in to čisto vsak dan. Morda se ti zdi prelepo, da bi bilo res, ampak ko najdeš svojo zlato uro, je vse veliko lažje.

Kako najdeš svojo zlato uro
En teden se zbujaj vsaj eno uro prej, kot bi se običajno in začni delati stvari s seznama opravil. V tem tednu bodi tudi pozorna na čas, kdaj si najbolj spočita ter zbrana in kdaj utrujena in izčrpana. Najpogosteje imamo ljudje zlato uro v dopoldanskem času, pomembno je le ugotoviti, ali je to zelo zgodaj zjutraj ali po jutranji kavi/zajtrku ali pa šele po malici.

Po sedmih dneh bi se moral pokazati vzorec – čas, ko se v dnevu počutiš najbolje, je tvoja zlata ura. V teh 60-ih minutah bi morala poskusiti odstraniti vse motnje iz okolice in če je le možno, takrat ne pregleduj pošte in sporočil ter se osredotoči zgolj na naloge s seznama opravil.