Znani vplivnici svetujeta, kako okrepiti ljubezen do sebe

Ob prazniku zaljubljencev se običajno fokusiramo na ljubezen do naše boljše polovice, pri tem pa velikokrat pozabljamo, da se ljubezen začne v nas samih. Kako jo krepiti, se je podjetnica Klara Leben v svojem podkastu IN BED pogovarjala s Katarino Fajfar, lastnico blagovne znamke Skin Fairytale, ki se je dolga leta borila s tem, kako v poplavi različnih mnenj slišati predvsem – sebe.

Kakor sta v zadnji epizodi IN BED podkasta, katere sponzor je blagovna znamka kavnih aparatov De’Longhi, poudarili sogovornici, ljubezen do sebe temelji na samozaupanju. »Meni ga je dolga leta primanjkovalo. Kljub uspešni poslovni poti sem se ves čas obtoževala, da nisem dovolj dobra, da nisem dovolj suha. Obtoževala sem svoje lastno telo in sebe, hotela sem biti nekdo drug, nikoli ni bilo dovolj dobro,« je poudarila podjetnica Katarina Fajfar, ki je zaradi prekomerne teže želela oditi na operacijo za zmanjšanje želodca.

»Sem človek, ki potrebuje potrditve. Ves čas sem jih želela prejeti od drugih, predvsem od svoje družine, ki jo je zelo dolgo zanimal le moj izgled,« je razložila Katarina, ki je na koncu operacijo odpovedala, saj je doumela, da to ni njena želja, ampak želja njene okolice. »Pot do tega, da se sprejmeš, je dolga. Jaz sem rabila leta, da sem prišla do tega. Imam več kilogramov kot kadarkoli prej, a se imam veliko raje, kot sem se kdaj imela.«

Sprejmite uspehe drugih

Tako Klara kot Katarina sta v pogovoru poudarili tudi, da sta se več let primerjali z drugimi, ‘uspešnejšimi’ ljudmi okoli sebe – puncami, ki so bile bolj suhe ali pa se je zanje zdelo, da so več dosegle v kariernem smislu. »Jaz sem nekaj časa primerjala z Adrijano Dimec. Žrlo me je, da je tako lahkotno dosegla svoj uspeh. Namesto da bi se ukvarjala s sabo, sem se osredotočila na njeno pot, na to, kar ona ima, jaz pa ne,« je priznala Klara Leben in ob tej priložnosti poudarila, da nam primerjanje vzame širšo sliko, da se pot do uspeha nekoga drugega velikokrat na prvi pogled zdi lahka, nikoli pa ne moremo vedeti, kaj je zadaj.

»Z nikomer se ne rabimo primerjati, lahko pa nam je za vzor. Verjamem, da je prostora dovolj za vse. Ko sprejmemo uspeh človeka, s katerim se primerjamo, ko se s tem pomirimo, tudi mi zrastemo stopničko više,« je prepričana tudi Katarina.

Kako biti sam s sabo?

Sogovornici sta se v pogovoru dotaknili tudi prehitrega življenjskega tempa in obsedenosti z družbenimi omrežji »Danes se je najlažje umakniti v svet nekoga drugega. Veliko težje pa je biti sam s sabo,« je poudarila Klara, ki to težavo opaža pri številnih, ki se želijo ukvarjati z jogo, pa ne zdržijo, da bi bili sami s svojimi mislimi. Med njimi je bila nekoč tudi Katarina.

»To je bilo zame pretežko, toda kako se boš potem zavedal, k čemu stremiš, česa si želiš? Prej sem vse rešitve sprejemala hitro, bila v glavi na nešteto projektih naenkrat, danes pa pred vsako pomembno odločitvijo ugasnem vse naprave in se resnično vprašam, kaj si želim,« poudarja ustanoviteljica blagovne znamke Skin Fairytale, ki se – kljub temu da ima več kilogramov kot kadarkoli prej – danes počuti zares dobro v svoji koži.

Vzemite si čas zase

Znani vplivnici svetujeta, kako okrepiti ljubezen do sebe
Znani vplivnici svetujeta, kako okrepiti ljubezen do sebe

Primerjanje z drugimi je opustila tudi Klara, saj je doumela, da ji na dolgi rok le škoduje. »Če sem še kdaj nevoščljiva ali ljubosumna, vem, da je to le pokazatelj, da če je uspelo nekomu drugemu, lahko tudi meni,« je poudarila mlada podjetnica, ki ljubezen do sebe vsakodnevno krepi z jogo in meditacijo, po kateri se pocrklja še s skodelico najljubše kave.

»Takšne pene nima kava v nobenem lokalu. Obožujem tako spenjeno mleko,« je bila v podkastu nad svojo kavo, ustvarjeno z aparatom De’Longhi Dinamica Plus, navdušena Klara, ki je med drugim pohvalila tudi zelo enostavno uporabo aparata, vedno sveže mleta kavna zrna in samodejne opomnike, s katerimi jo aparat opozori, da je čas za čiščenje.

Za največje kavoljube je v opis podkasta dodala tudi poseben valentinov popust, ki ga lahko ob nakupu kavnega aparata De’Longhi izkoristite v Harvey Normanu.