fbpx

Kako stisneš mozolj kot profesionalka!

Ker vemo, da ga boš tako ali tako.

Priznaj, ko stisneš mozolj, se v tebi sprostijo tako zadovoljujoči občutki pa čeprav veš, da mozoljev ni pametno stiskati, hkrati pa se počutiš kot kirurginja, ko se z vihanjem rokavov in temeljitim umivanjem rok pripravljaš na ta delikatni poseg. Prepovedano je običajno najslajše, kajne? Čeprav ti svetujemo, da tega sama ne počneš, ker si lahko z nepravilno tehniko povzročiš trajno povečane pore in brazgotine na koži, pa vseeno tudi vemo, da se boš stiskanja kljub vsemu slej ko prej lotila. In ker ne želimo, da bi si zaradi majhnega mozolja pridelala trajne poškodbe, ti bomo razkrili, kaj vse potrebuješ in kako tega malega hudička odstraniš na varen način.

1. korak: Za začetek mora biti mozolj v pravem stanju: z belo kapico.

Če je mozolj dozorel do te “bele” točke, potem ga je popolnoma varno stisniti. Ampak resno, če mozolj še ni dozorel, potem si boš s stiskanjem samo še poslabšala infekcijo in lahko celo poškodovala tkivo okoli mozolja. Resnično moraš biti potrpežljiva.

2. korak: Kazalca na obeh rokah postavi v položaj ure ob 3:00 in 9:00.

Ključno pri stiskanju je, da iztisneš nečistočo pod površino, zato ne stiskaj samo na površini kože. Prsta, ki ju oviješ v mehko krpico ali robček postavi na vsako strani pol centimetra stran od mozolja, da ga boš lahko s pritiskom v celoti iztisnila. Zdaj prsta najprej pritisni malo navzdol in nato počasi navznoter, da vidiš, če boš sploh lahko kaj iztisnila. Če je na vrhu mozolja bela kapica, potem bi po vsej verjetnosti moralo iti.

3. korak: Če ti ga ni uspelo popolnoma iztisniti, postavi prsta v drugačno pozicijo, recimo v položaj ure ob 2:00 in 7:00 in ponovi zgornji postopek.

Če ničesar ne moreš iztisniti, potem po teh treh korakih takoj prenehaj s poskušanjem. Mozolj očitno še ni dovolj dozorel in ga že v štartu sploh ne bi smela začeti stiskati.
Če pa je bil poseg uspešen, nanesi na to področje malo gela, ki je namenjen mozoljem, saj bo ostanek mozolja posušil in predel razkužil. Izdelek naj vsebuje katero od sledečih sestavin: kafro, cink ali žveplo.