Domov » Lepota & zdravje » 10 genijalnih modnih trikov z rdečih preprog

10 genijalnih modnih trikov z rdečih preprog

Lepota & zdravjeModa & stil
10 genijalnih modnih trikov z rdečih preprog
📷 Profimedia

Kdo bi si mislil, da zobna pasta ni dobra samo za zobe!

Priprave na rdečo preprogo so veliko bolj zahtevne, kot si morda misliš in zvezdniški stilisti to še predobro vedo, saj so v zakulisju celotnega dogajanja.

Poleg uporabe laka za lase za preprečevanje statike in brusilnega papirja za preprečevanje spodrsljajev na rdeči preprogi, ti v nadaljevanju predstavljamo 10 genijalnih modnih trikov z rdečih preprog, ki ti bodo prišli še kako prav!

Kanabidiol (CBD) olje lajša bolečine v stopalih
Nekaj minut pred obuvanjem ga nanesi na prstne blazinice, pete ali pa na površino palcev in deloval bo kot nekakšen agent za omrtvičenje. Z njim bolečine v stopalih preprečuje tudi igralka Melisse McCarthy.

Bele madeže od deodoranta z oblačil odstrani z najlonkami
Beli madeži na oblačilih so zelo nadležni, saj jih le s težavo opaziš podpazduho. Na srečo pa jih je precej enostavno odstraniti. Potrebuješ le najlonko, s katero nekajkrat podrgni po madežu. Poleg najlonk pa je zelo učinkovita tudi kakršnakoli gobica, če jo imaš slučajno pri roki.

Se je zataknila zadrga? Pomagaj si z milom
Včasih, ko zajameš šiv, se zadrga zatakne in noče premakniti ne naprej ne nazaj. Nikar ne poskušaj situacije na silo rešiti, ampak si raje pomagaj s trdim milom, ki ga nanesi na zadrgo. Le-to boš malo podmazala in jo enostavno povlekla navzgor. Pri zataknjeni zadrgi pa pomaga tudi bananin olupek in voščenke.

Brusilni papir proti spodrsljajem
Če imaš doma par čevljev, v katerih ti vedno drsi, potem si pomagaj s tem izjemnim trikom. Podlat malo zbrusi z brusilnim papirjem, da ustvariš grobo površino, ki bo preprečila drsenje.

Z balzamom za ustnice ukroti štrleče lase
Balzam za ustnice je super za tvoje ustnice, ampak poglej, poglej, izdelek je presenetljivo uporaben tudi za tvoje lase. Kadarkoli imaš težavo s štrlečimi lasmi, si do gladkega videza preprosto pomagaj z malo balzama.

Zobna pasta poživi pusto usnje
Si mislila, da je zobna pasta koristna le za zobe? Od zdaj naprej jo lahko uporabljaš tudi za poživitev usnja. Malo je nanesi na krpico iz njo obriši usnjene čevlje. Izgledali bodo kot novi!

Odtenek spodnjega perila naj bo čim bolj podoben tenu tvoje kože
Kadar nosiš prosojna oblačila (sem spadajo tudi bele hlače), nosi spodnje perilo, ki je čim bolj podobno barvi tvoje kože, saj le na ta način ne bo opazno pod oblačili. Presvetel ali pretemen kožni odtenek se bo videl skozi oblačilo, kar pa nikoli ne izgleda lepo.

Nosi nekoliko večje čevlje, da preprečiš drgnjenje
Za številko večji čevlji so modni trik, ki ga upoštevajo številne zvezdnice na rdeči preprogi – celo Meghan Markle je znana po tem, da vedno nosi nekoliko večje čevlje s peto. Na ta način se izognejo drgnjenju kože ob blago in posledično nastanku žuljev.

Z ličili ustvari iluzijo gostejših las
Zvezdnice pred pomembnimi dogodki običajno naličijo profesionalni umetniki ličenja, ki pa ličil ne uporabijo le na obrazu, ampak tudi na lasišču. Senčilo za veke, ki je podobno barvi las pri lasišču, s čopičem nanesejo na prečo, da zakrijejo golo kožo, kar pa ustvari navidez bolj goste lase. Ta trik pa lahko uporabiš tudi ob robu lasišča, če imaš kakšne predele, kjer so lasje nekoliko redkejši.

Z lakom za lase nad statiko
Lak za lase je odličen za preprečevanje naelektrenosti. Če je obleka bolj pompozna in ima več blaga, jo posprejaj z lakom za lase – na ta način boš preprečila, da bi spuščeni lasje postali statični.