10 najbolje plačanih Youtube zvezdnikov leta 2017

Kar malo težko je verjeti, da Youtube obstaja komaj 12 let. Luč sveta je ugledal leta 2005 in kaj hitro postal tovarna za ustvarjanje internet zvezdnikov in milijonarjev – in večina med njimi sploh še ni dovolj stara, da bi lahko legalno kupili ali uživali alkohol.

Največji Youtube zvezdniki so postali mojstri v privabljanju pozornosti uporabnikov, ki so jim z ogledi njihovih sponzoriranih videov pomagali do vse večjih prilivov na bančne račune. Poleg internetne slave pa so ti zvezdniki tudi v privatnem življenju zelo aktivni, saj so mnogi izdali knjige, igrali v filmih in televizijskih serijah ali pa sodelujejo z Netflixom, Disney-jem ali Youtube Red-om.

V nadaljevanju ti predstavljamo 10 najbolje plačanih zvezdnikov leta 2017 in zneski, ki so jih zaslužili v le enem letu, te bodo zagotovo šokirali!

10. Lilly Singh (Superwoman) – 10,5 milijona dolarjev
Lilly Singh je na Youtube-u bolje poznana pod imenom Superwoman. Na svojem kanalu, ki mu zvesto sledi 12,7 milijona sledilcev, objavlja glasbene in humoristične videe. Pred dvema letoma je bila Lilly 8. najbolje plačana zvezdnica na Youtube-u z 2,5 milijona dolarjev zaslužka v enem letu.

8. Ryan ToysReview – 11 milijonov dolarjev
Ryan je star komaj šest let. Z Youtube kanalom Ryan ToysReview, na katerem z recenzijami igrač, ki mu jih kupijo starši, služi milijone dolarjev. Kanal ima že več kot 10 milijonov naročnikov.

8. Smosh – 11 milijonov dolarjev
Smosh je Youtube kanal, ki sta ga ustvarila komedijanta Ian Hecox in Anthony Padilla. Na njem najdeš parodije na računalniške igre in pop kulturo ter humoristične videe. Junija letos je Padilla zapustil Smosh in ustvaril svoj Youtube kanal, ki je v šestih mesecih dobil ževeč kot 2 milijona naročnikov.

7. Jake Paul – 11,5 milijona dolarjev
Jake Paul je bil zelo znan na aplikaciji Vine, ki je bila lani ukinjena. Z njegovim starejšim bratom Logan-om Paul-om sta na njem ustvarjala kratke komične videe. Jake ima zdaj svoj profil na Youtube-u, kjer vsak dan za 12 milijonov sledilcev objavlja vloge in glasbene videe. 20-letnik ima tudi svojo ekipo ljudi, ki jo je imenoval Team 10.

6. Felix Kjellberg (PewDiePie) – 12 milijonov dolarjev
PewDiePie je švedski komentator video igric. Felix se snema med igranjem video igrice, v kotu videa pa lahko spremljaš tudi njegove reakcije na dogajanje. Ima več kot 58 milijonov naročnikov. V začetku letošnjega leta je naletel na težave, ko so v njegovih videoposnetkih zasledili antisemitska sporočila. 27-letnik je pred tem z Disneyem podpisal multimilijonsko pogodbo za svojo mrežo, vendar je Disney zaradi prej omenjenih sporočil v videih z njim prekinil sodelovanje, prav tako pa je pogodbo z njim prekinil tudi Youtube, niso pa mu prepovedali nadaljnje objavljanje videov.

4. Mark Fischbach (Markiplier) – 12,5 milijona dolarjev
Youtube kanal Markiplier je osredotočen na igranje računalniških igric in njegova energična osebnost je privabila več kot 18 milijonov naročnikov. Mark Fischbach namerava svojo slavo na spletu izkoristiti za začetek igralske in glasbene kariere.

4. Logan Paul – 12,5 milijona dolarjev
Logan Paul je star 22 let in je nekdanji zvezdnik na aplikaciji Vine. Je starejši brat Jake-a Paul-a in ima na svojem osebnem Youtube profilu že več kot 14 milijonov sledilcev. Logan na kanalu objavlja dnevne vloge in glasbene videe, ustvaril pa je tudi znamko oblačil Maverick, ki je dobila ime po njegovi papigi z istim imenom.

3. Dude Perfect – 14 milijonov dolarjev
Dude Perfect je ideja dvojčkov Cory-ja in Coby-ja Cotton-a ter treh njunih kolegov z univerze Texas A&M. Peterica je včasih igrala košarko, danes pa ustvarjajo komične videe in športne trike.

2. Evan Fong (VanossGaming) – 15,5 milijona dolarjev
Evan Fong je 25-letni Kanadčan, ki je začel kanal YouTube VanossGaming. Objavlja komične videe o tem, kako igra video igre.

1. Daniel Middleton (DanTDM) – 16,5 milijona dolarjev
Daniel Middleton je 26-letnik, znan kot TheDiamondMinecart. Njegov kanal se osredotoča na priljubljeno video igrico Minecraft. Dnevno objavlja recenzije in videe, v katerih prikazuje igranje igric. V preteklem letu je bil Middleton na svetovni turneji in v sydneyski operni hiši razprodal kar štiri večere.