Domov » Lepota & zdravje » Makeup nasvet: Najboljši osvetljevalec za tvoj ten polti

Makeup nasvet: Najboljši osvetljevalec za tvoj ten polti

Lepota & zdravjeLičenje
Makeup nasvet: Najboljši osvetljevalec za tvoj ten polti
📷 Linda Hallberg

Ženske vedno rade govorimo o korektorjih in maskarah, ki v trenutku spremenijo naš izgled, vendar pa nikakor ne bi smele pozabiti niti na osvetljevalec, ki naredi našo kožo navidez sijočo in mladostno in je zaradi tega vsekakor junaški izdelek za ličenje. Nanesi ga malo na podočnjake pred nanosom korektorja in temni kolobarji bodo popolnoma izginili. Ali pa ga nanesi malo na vrh ličnic in bam, poudarjene ličnice so tu! Ključno pri vsem tem osvetljevanju pa je, da najdeš pravi odtenek osvetljevalca za svoj ten polti.

Če imaš bledo do svetlo polt

(Rituel De Fille)

Zelo svetla polt izgleda najlepše z osvetljevalcem, ki ima srebrn ali pa celo nekoliko vijoličast podton. Biserni pigmenti bodo subtilno osvetlili tvojo kožo, ne da bi jo naredili maskasto ali bolno na izgled.

Če imaš svetlo do srednje temno polt

(Sephora)

Omisli si osvetljevalec z mareličnim ali rožno-zlatim (‘rose-gold’) podtonom. Oba imata tople in hladne tone, ki bodo subtilno in na naraven način poudarili topel podton tvoje kože, ne da bi le-ta izgledala izumetničeno.

Če imaš srednje temno do olivno polt

(Kosas)

Izogibaj se vsemu, kar je zelo svetlo in biserno, saj lahko na tvoji koži izpade hladno. Topli osvetljevalci s podtonom penine ali marelice bodo najlepše poudarili tvoj naravni sijaj.

Če imaš olivno ali temnejšo polt

(Sephora)

Izberi zlat ali bronast osvetljevalec. Oba imata temnejšo pigmentacijo in bosta na zalo naraven način izstopala na tvoji temnejši polti.

Če imaš temnejšo do zelo temno polt

(Nordstrom)

Temnejšim poltem najbolj pristojijo zlati in bakreni odtenki, ki ne smejo biti pretirano bleščičasti. Preveč bleščic lahko ustvari nenaraven izgled.