Domov » Lepota & zdravje » 10 najboljših manikurnih trikov

10 najboljših manikurnih trikov

Lepota & zdravjeLičenje
10 najboljših manikurnih trikov
📷 OPI / Instagram

Podaljšaj obstojnost laka na notih in prihrani denar!

Skozi leta preizkušanj in napak smo ugotovile, da je določene lepotne stvari, kot so barvanje in striženje las ter čiščenje kože, bolje prepustiti profesionalnim rokam. Izjema? Lakiranje nohtov. Z nekaj triki lahko tudi doma ustvariš čudovito in dolgo obstojno manikuro, ki bo izgledala kot iz salona.

Manikurni trik #1: Podlak najprej nanesi na konice nohtov.
Da preprečiš prehitro krušenje laka z nohtov, nanesi najprej en sloj podlaka na zgornjo polovico nohta. Ko se ta sloj posuši, nanesi drugega preko celotnega nohta. Ko se še ta sloj posuši, kot običajno nalakiraj nohte z lakom.

Manikurni trik #2: Za podlak uporabi bel lak.
Če lak za nohte ni ravno opečnat, potem lahko naravni odtenek tvojih nohtov spremeni njegovo barvo. Da bi ustvarila pravi odtenek laka na nohtih, le-te najprej nalakiraj z belim lakom, nato pa z barvnim.

Manikurni trik #3: Za nanos okraskov si pomagaj s črtalom v svinčniku.
Ko so tvoji prsti ali pinceta preveliki, da bi natančno nanesli miniaturne kristalčke na nohte, si pomagaj s črtalom za oči ali ustnice v svinčniku. Konica svinčnika je ravno prav vlažna, da se nanjo prilepi kristalček in ob nanosu na noht ne poškoduje manikure.

Manikurni trik #4: Naredi svoj odtenek laka.
Ko se naveličaš vseh odtenkov lakov, ki jih imaš, preprosto naredi svojega tako, da zmešaš prozoren lak za nohte s senčilom za veke v prahu. Zmešaš ju lahko v manjši posodici ali pa kar na žlici. Če si želiš bolj prosojen izgled, dodaj malo senčila, če pa bolj opečnatega pa več senčila.

Manikurni trik #5: Nalakirane nohte pomoči v ledeno vodo.
Medtem ko bi se morala vroči vodi izogibati (razširi nohtno ploščo, zaradi česar lak na nohtih popoka), pa je ledena voda zelo koristna, saj ti pomaga pri hitrejšem sušenju laka. Potem, ko končaš z lakiranjem, nohte pomoči v posodo s čim bolj mrzlo vodo, kot lahko preneseš, za nekaj minut.

Manikurni trik #6: Zaključi s sprejem za kuhanje proti prijemanju
Če se ti pogosto naredijo vdolbinice in proge na nohtih, lahko le-te prepreči olje za obnohtno kožico ali pa sprej za kuhanje proti prijemanju, saj ohrani površino nohtov naoljeno in zmanjša škodo.

Manikurni trik #7: Laka ne tresi, ampak ga rolaj med dlanmi.
Si si kdaj popolno nalakirala nohte, čez nekaj sekund pa opazila miniaturne mehurčke na površini laka? To enostavno preprečiš tako, da laka pred nanosom ne treseš, ampak valjaš med dlanmi. Na ta način boš lak temeljito premešal in preprečila nastanek nadležnih mehurčkov.

Manikurni trik #8: Pokrovček laka, ki se noče zavrteti, omehčaj z vročo vodo.
Vsake toliko časa se zgodi, da se kakšen od lakov nikakor noče odpreti, ker se je lak med stekleničko in pokrovčkom strdil in ju zabetoniral skupaj. To preprosto rešiš tako, da v posodico naliješ le toliko vode, da sega do vrha pokrovčka, ko stekleničko obrneš narobe (nikar je ne nalij več, saj lahko vroča voda poškoduje konsistenco laka). Namakaj nekaj minut, nato pa enostavno odpri lak.

Manikurni trik #9: Za boljše držanje pokrovčka laka si pomagaj z elastiko.
Ali potrebuješ boljši oprijem pokrovčka ali pa lažje odpiranje, na pokrovček namesti elastiko. Nekajkrat jo ovij okoli, da je trdno fiksirana. Zaradi elastike na pokrovčku boš veliko lažje odprla lak in ga tudi nalakirala.

Manikurni trik #10: Na ustje stekleničke nanesi malo vazelina.
Z vatirano paličico nanesi manjšo količino vazelina na zunanjo stran ustja stekleničke. Vazelin bo preprečil, da bi se lak zasušil na pokrovček in posledično se bo veliko lažje odpiral.