10 živil, ki jih nikoli ne bi smela hraniti v hladilniku

Čas je, da narediš malo prostora v tvoji shrambi!

Čebula

(Getty Images)
(Getty Images)

Vlaga v hladilniku bo sčasoma naredila čebulo mehko in plesnivo, zato jo raje hrani v hladnem in suhem prostoru. Ampak nikar je ne postavi blizu krompirja! Pri skladiščenju skupaj se oba veliko hitreje poslabšata.

Kava

(Getty Images)
(Getty Images)

Shranjevanje kavinih zrn ali mlete kave v hladilniku bo povzročilo, da bo kava hitreje izgubila svojo aromo in celo prevzela vonjave drugih živil okoli nje. Večje količine kave (če si si ravno kar naredila zalogo) shranjuj v zamrzovalniku, manjšo količino pa v hladnem in suhem prostoru.

Olivno olje

(Getty Images)
(Getty Images)

Shranjevanje olivnega olja v hladilniku bo povzročilo, da bo kondenziral in postal trše, maslu podobne konsistence.

Bazilika

(Getty Images)
(Getty Images)

Baziliko je bolje shranjevati na pultu v kozarcu vode, tako kot šopek rož. V hladilniku hitreje oveni, poleg tega pa se tudi navzame vonja ostalih živil.

Med

(Getty Images)
(Getty Images)

Med bo ostal dober praktično za vedno, če ga boš shranjevala tesno zaprtega na sobni temperaturi.

Česen

(Getty Images)
(Getty Images)

Česen bo v hladilniku slej ko prej začel kaliti, ppstane pa lahko tudi gumijast in plesniv, zato ga je najbolje hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Kruh

(Getty Images)
(Getty Images)

Hladilnik kaj hitro izsuši kruh, zato ga nikar ne hrani v njem, razen če ga misliš porabiti v nekaj dneh. Najbolj primerna prostora sta v prostoru za kruh na pultu ali pa v zamrzovalniku (če veš, da ga ne boš porabila v nekaj dneh). Edini kruh, ki ga lahko hraniš v hladilniku pa je predhodno narezan kruh za toast.

Avokado

(Getty Images)
(Getty Images)

Bi rada dozorela avokado? Potem ga nikar ne pospravi v hladilnik. Če pa je avokado že zrel, pa je najboljše mesto za shranjevanje prav hladilnik.

Krompir

(Getty Images)
(Getty Images)

Shranjevanje krompirja v hladilniku ga bo naredilo sladkega in kašastega, saj hladno okolje hitreje spremeni škrob v sladkor. Raje ga shranjuj v papirnati vrečki v hladnem – ne mrzlem – prostoru.

Paradižnik

(Getty Images)
(Getty Images)

Paradižniki izgubijo vso svojo aromo v hladilniku, saj hladen zrak zaustavi proces zorenja. Poleg tega pa jim hranjenje v hladilniku tudi spremeni strukturo.