10 živil, ki jih nikoli ne bi smela hraniti v hladilniku

Čas je, da narediš malo prostora v tvoji shrambi!

Čebula

Vlaga v hladilniku bo sčasoma naredila čebulo mehko in plesnivo, zato jo raje hrani v hladnem in suhem prostoru. Ampak nikar je ne postavi blizu krompirja! Pri skladiščenju skupaj se oba veliko hitreje poslabšata.

Kava

Shranjevanje kavinih zrn ali mlete kave v hladilniku bo povzročilo, da bo kava hitreje izgubila svojo aromo in celo prevzela vonjave drugih živil okoli nje. Večje količine kave (če si si ravno kar naredila zalogo) shranjuj v zamrzovalniku, manjšo količino pa v hladnem in suhem prostoru.

Olivno olje

Shranjevanje olivnega olja v hladilniku bo povzročilo, da bo kondenziral in postal trše, maslu podobne konsistence.

Bazilika

Baziliko je bolje shranjevati na pultu v kozarcu vode, tako kot šopek rož. V hladilniku hitreje oveni, poleg tega pa se tudi navzame vonja ostalih živil.

Med

Med bo ostal dober praktično za vedno, če ga boš shranjevala tesno zaprtega na sobni temperaturi.

Česen

Česen bo v hladilniku slej ko prej začel kaliti, ppstane pa lahko tudi gumijast in plesniv, zato ga je najbolje hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Kruh

Hladilnik kaj hitro izsuši kruh, zato ga nikar ne hrani v njem, razen če ga misliš porabiti v nekaj dneh. Najbolj primerna prostora sta v prostoru za kruh na pultu ali pa v zamrzovalniku (če veš, da ga ne boš porabila v nekaj dneh). Edini kruh, ki ga lahko hraniš v hladilniku pa je predhodno narezan kruh za toast.

Avokado

Bi rada dozorela avokado? Potem ga nikar ne pospravi v hladilnik. Če pa je avokado že zrel, pa je najboljše mesto za shranjevanje prav hladilnik.

Krompir

Shranjevanje krompirja v hladilniku ga bo naredilo sladkega in kašastega, saj hladno okolje hitreje spremeni škrob v sladkor. Raje ga shranjuj v papirnati vrečki v hladnem – ne mrzlem – prostoru.

Paradižnik

Paradižniki izgubijo vso svojo aromo v hladilniku, saj hladen zrak zaustavi proces zorenja. Poleg tega pa jim hranjenje v hladilniku tudi spremeni strukturo.