Domov » Zanimivosti » 19 stvari, ki bi se jih morala v letu 2019 znebiti

19 stvari, ki bi se jih morala v letu 2019 znebiti

Zanimivosti
19 stvari, ki bi se jih morala v letu 2019 znebiti
📷 Picjumbo

Novo leto je odlična priložnost za nov začetek. Ne, s tem ne mislimo, da moraš popolnoma spremeniti sebe, ampak le to, da bi se morala v svojem življenju znebiti določenih stvari, ki ti niso všeč, ne delujejo več ali pa si se jih preprosto naveličala.

To je 19 stvari, ki se jih z lahkoto znebiš…

Svinčniki, ki ne delujejo več. Zakaj še vedno zavzemajo prostor na pisalni mizi? Omisli si nove, stajliš svinčnike, ki so dejansko uporabni.

Preverjanje telefona tik pred spanjem. In takoj potem, ko se zbudiš. Verjemi nam, veliko bolje boš spala, ko boš prenehala s to navado. (In zagotovo ne boš ničesar pomembnega zamudila.)

Neznani polnilci in priključki. Nobenega razloga ni, da še vedno hraniš polnilec od telefona izpred šestih let. V bodoče pa na priključke vedno zapiši, od česa je ali pa jih označuj z okrasnimi trakovi, da boš vedela, kam kaj spada.

Stara krema za sončenje. Izkazalo se je, da sončna krema sčasoma dejansko postane manj učinkovita, kar pomeni, da te ne varuje več pred nastankom gub in melanomom. Bodi pametna in si raje omisli novo.

Raztegnjene elastike za lase. Škodujejo tvojim lasem in bolj slabo opravljajo svoje delo.

Otroška oblačila. Si 99-odstotno prepričana, da ne boš imela več otrok? Obdrži le nekaj najbolj simpatičnih ali sentimentalnih kosov, ostale pa doniraj.

Ostanki v zamrzovalniku. Kako dolgo imaš že tiste mesne kroglice v zamrzovalniku?

Stare rojstnodnevne voščilnice. Obdrži tiste s sentimentalno vrednostjo, ostale pa zavrzi.

Obrabljene brisače. Doniraj jih zavetišču za živali, ki jih lahko uporabi za posteljnino.

Tipka za dremež. Zaradi tistih nekaj dodatnih minut v postelji se boš počutila še bolj utrujeno, ne manj.

Pretečena zdravila. Preveri rok uporabnosti vseh zdravil in vse s pretečenim rokom zavrzi.

Stari pustni kostumi. Se boš res še kdaj oblekla v Laro Croft za pusta?

Toksični prijatelji. V kolikor si opazila, da ti določeni ljudje jemljejo energijo, naredi križec čez njih in se raje druži s tistimi, ki te vsakič znova napolnjijo z energijo.

Telefonske številke, ki jih ne poznaš. Na primer “Sanjin kolega Miha” ali pa “Gospa iz trgovine”.

Stara ličila. Uporaba ličil s pretečenim rokom lahko povzroči izbruhe mozoljev in infekcije. Tukaj najdeš priročen vodnik, kako dolgo lahko hraniš določene lepotne izdelke.

Stara posteljnina. Tako kot brisač bo zavetišče za živali vesel tudi starih, uničenih, obrabljenih posteljnin.

Učbeniki iz srednje šole ali fakultete. Ker jih nikoli več ne boš potrebovala.

Pretečena živila v shrambi. Preglej vsa živila v pločevinkah, začimbe in dodatke za peko ter zavrzi vse, kar ni več varno za uživanje.

Plastične posodice brez pokrovov. Že leta ne najdeš pokrovov od plastičnih posodic, vendar jih za vsak slučaj kljub vsemu shranjuješ v omari? Vrzi jih v smeti in si raje omisli nove s pokrovi!