3 najboljši nasveti za preprečevanje razcepljenih konic

Razcepljene konice, tako kot izbruhi mozoljev in gubice, nikoli niso zaželjene. Razen če imaš takšnega frizerja, ki si lahko vedno vzame čas zate (sanjsko), potem boš zagotovo na svoji glavi našla vsaj nekaj razcepljenih konic.

Razcepljene konice pomenijo, da se je las razcepil na dva dela zaradi poškodb najstarejšega dela lasu (konic). Če jih ne odstraniš (odstrižeš), se bo stanje le še slabšalo, lasje se ti bodo začeli lomiti in dolžina las bo ostajala na isti dolžini ali pa bo postajala vse krajša in krajša.

Čeprav so razcepljene konice zelo pogoste, pa to nikakor ne pomeni, da se jim ne moreš izogniti. In kaj lahko preventivno narediš?


 

Lase razčesuj previdno, ne agresivno

Presenečenje! Nekaj tako zelo preprostega kot je česanje las lahko povzroči razcepljene konice, če si preveč agresivna. Lasje so delikatni, zato moraš biti z njimi zelo nežna. En trik, kako veš, ali preveč grobo razčesuješ lase je, da poslušaš zvok krtače, ki polzi skozi lase. Če ne slišiš ničesar, potem si dovolj nežna. Če slišiš trganje ali karkoli drugega, ustavi konje in lase počasi razčeši.

Če las nikakor ne moreš potiho razčesati zaradi zavozlanih las, potem jih preprosto začni razčesavati pri konicah in se postopoma pomikaj proti lasišču.

 

Uporabljaj nižjo temperaturo

Ja, temperatura na likalnikih in kodralcih za lase je zelo pomembna. Višja kot je, več škode povzroča lasem in večina med nami za lep končni izgled pričeske ne potrebuje oblikovalca segretega na 200°C. Oblikovalec najprej segrej na 140°C in začni z oblikovanjem. V kolikor nisi zadovoljna z rezultatom, nekoliko povišaj temperaturo. To počni toliko časa, dokler ne ugotoviš ustrezne temperature za željen izgled. Moraš pa vedeti, da je potrebno pri nižji temperaturi “operirati” z manjšim pramenom las za željene rezultate. Vse dokler boš na svojih laseh uporabljala zaščito za toploto in toplotne oblikovalce ter ne presegla temperature 175°C, se lahko posloviš od razcepljenih konic.

 

Toplotne oblikovalce uporabljaj le na čistih laseh

Večina olj in vročina ne gredo najbolje skupaj. Na primer, če nisi dovolj dobro sprala balzama z olji z las, se bodo tvoji lasje med oblikovanjem začeli žgati, namesto da bi se le oblikovali. Zažgani lasje pa pomenijo razcepljene konice. Zato vedno temeljito speri balzam z las in pred oblikovanjem nikoli ne nanašaj olj ali izdelkov, ki vsebujejo olja (to naredi šele po oblikovanju).