Domov » VIP » Končno razkrit glavni lik serije Prijatelji!

Končno razkrit glavni lik serije Prijatelji!

VIP
Končno razkrit glavni lik serije Prijatelji!
📷 Warner Bros TV

Nikoli ne bi uganili, kdo je to!

Po skoraj petnajstih letih od predvajanja zadnje epizode serije Prijatelji na malih ekranih, si večina med nami še vedno rada ogleda kakšno epizodo. In brez dvoma ima vsak med nami svojega najljubšega karakterja in tudi tistega malo manj ljubega, ampak ali si se kdaj vprašala, kdo od šestih likov je pravzaprav glavni in je dejansko vodil celotno serijo?

Po poročanju Metroja je podatkovni znanstvenik Yashu Seth po ogledu epizode ‘The One With Ross’ Tan’ začel razmišljati prav o tem in se odločil, da bo uporabil svoje podatkovne veščine in natančno določil, kdo je glavni lik v priljubljeni seriji.

Prišel je do ugotovitve, da je to Ross!

Na svojem blogu je Yashu pojasnil, kako je prišel do te ugotovitve. “Da bi ugotovil odgovor na to vprašanje, sem prenesel prepise desetih sezon … Uporabil sem različne parametre, da bi ugotovil, kdo je najbolj izstopal med našimi šestimi prijatelji.”

“Nisem mogel določiti natančnega časa vsakega karakterja na ekranu, vendar menim, da nam število izrečenih vrstic da razumno oceno.” Ross in Rachel sta imela oba največ vrstic (več kot 9000), Phoebe pa jih je imela najmanj (okoli 7000).

Poleg tega pa so pomembno vlogo pri odkrivanju glavnega lika igrali tudi samostojni prizori posameznega lika. “V tem delu sem upošteval prizore, v katerih je bil prisoten le en od šestih likov. Sem sem štel tudi prizore, ko je bil zraven prisoten tudi kateri drug stranski lik. In ja, Ross je zmagal z ogromno prednostjo, Joey pa je pristal na drugem mestu.”

Še nekaj ostalih zanimivosti v seriji

Zdaj, ko vemo, kdo je glavni lik serije, pa si poglejmo še nekaj ostalih zanimivih Yashujevih odkritij:

  • Chandler in Joey sta bila glavni duet, saj sta imela največje število skupnih prizorov.
  • Phoebe je bila prisotna v kar dveh tretjinah vseh scen, ki so se dogajale v lokalu Central Perk.
  • V vseh desetih serijah je bila le ena scena z Rossom, Monico, Joeyjem in Phoebe brez Chandlerja, Rachel ali kateregakoli drugega lika (‘The One With Blackout’).