Domov » Lepota & zdravje » 3 vsakdanje stvari, ki povzročajo ogrce

3 vsakdanje stvari, ki povzročajo ogrce

Lepota & zdravjeNega
3 vsakdanje stvari, ki povzročajo ogrce
📷

Zdi se, kot da se na naših obrazih vsak dan kar od nikoder pojavljajo novi in novi ogrci. Čeprav so manjši od belih milj ali cističnih mozoljev, pa so kljub vsemu te male črne pikice zelo težavne za odstranjevanje. Morda te bo presenetilo, ampak dejansko so lahko tvoje vsakdanje navade vzrok za njihovo nastajanje. Predstavljamo ti tri največje krivce, ki bi jih nemudoma morala nehati delati!

Kajenje

Cigarete nimajo popolnoma nobenih zdravstvenih koristi, zakaj bi jih torej kadila? Obstaja pa še en razlog, zakaj bi morala opustiti kajenje: povzroča črne ogrce! Toksini v cigaretah ne zastrupljajo samo tvojih pljuč, ampak tudi zapirajo pore in ovirajo vse ukrepe, ki jih sprejemaš za čisto kožo. Naredi svoji koži (in celotnemu telesu) uslugo in naredi konec kajenju za vedno!

Kava

Če verjameš ali ne, tudi kava škoduje tvojim poram. Študije so pokazale, da kava in ostali kofeinski napitki delajo tvoji koži več škode kot koristi, saj povzročajo ogrce in mozolje. Kofein povzroča, da začne tvoja koža proizvajati več maščob, ki zapirajo pore, zato čim prej jutranjo kavo zamenjaj za brezkofeinsko kavo ali čaj.

Spanje z ličili

Vse že vemo, da so ličila lahko velik spodbujevalec mozoljev in zakaj torej bi spala z njim na obrazu? Dlje časa kot imaš ličila na obrazu, bolj dovzetna postaja tvoja koža na nastanek ogrcev in mozoljev. Ličila odstrani že naslednjo minuto ko stopiš skozi domača vhodna vrata in začni uporabljati izdelke, na katere tvoja koža ni občutljiva.

Ne spreglej tudi, kako se znebiš ogrcev za vedno in nasvetov za čisto in brezhibno kožo v poletnem času!