Domov » Prehrana & Recepti » 4 genijalni načini, kako se znebiti sadnih mušic

4 genijalni načini, kako se znebiti sadnih mušic

Prehrana & ReceptiZanimivosti
4 genijalni načini, kako se znebiti sadnih mušic
📷 RawPixel

Znebi se nadležnega mrčesa s temi izjemnimi triki!

Večina med nami uživa v sezonskem sadju, vendar pa nadležne sadne mušice vedno najdejo način, da ti uničijo sproščeno uživanje v sadni kupi. In ne le to, nadležne so tudi na piknikih, kjer okupirajo vsak sadni krožnik, ki je na voljo.

Nikoli več! V nadaljevanju ti razkrivamo 4 različne načine, s katerimi boš pretentala sadne mušice, da ne bodo več napadale sadja:

  • naredi DIY past z jabolčnim kisom in prozorno folijo
  • uporabi tulec iz papirja, kis in staro/gnilo sadje
  • v posodi zmešaj malo kisa in gela za pomivanje posode
  • na mizo postavi odprto steklenico starega vina ali piva

1. Jabolčni kis in prozorna folija

V prazen kozarec nalij malo jabolčnega kisa ali pa le odpri skoraj prazno steklenico. Kozarec prekrij s prozorno folijo, ki jo fiksiraj z elastiko. Nato na vrhu folije naredi nekaj lukenj z nožem ali zobotrebcem, da bodo mušice lahko zašle v kozarec. Ne morejo se upreti vonju kisa in ko so enkrat v kozarcu, ne morejo pobegniti iz njega. Za najboljši učinek naredi več takšnih kozarcev.

2. Tulec iz papirja, kis in staro sadje

V kozarec položi nekaj kosov starega sadje in prelij z malo kisa. Nato iz papirja naredi tulec in ga položi v kozarec tako, da je ožji del spodaj pri sadju. Vonj gnilega sadja pomaga pritegniti sadne mušice, papirnati tulec pa jim oteži pobeg iz kozarca.

3. Kis in gel za pomivanje posode

V posodo nalij kis in tri kapljice gela za pomivanje posode, ki jo pusti odkrito. Milo naredi plast na kisu, zaradi katere mušice ob stiku potonejo.

4. Staro vino ali pivo v steklenici

Tako kot kis, sadne mušice obožujejo vonj po vinu in pivo. Na mizi pusti odprto steklenico vina ali piva, v kateri je le že za vzorec tekočine. Ozek vrat bo ohranil mušice ujete v steklenici. Za še bolj zanesljiv uspeh lahko v steklenico kaneš nekaj kapljic gela za pomivanje posode.