fbpx

4 kuharske skrivnosti, ki smo se jih naučili iz kuharske knjige Meghan Markle

Verjetno si slišala, da je Meghan Markle nedavno izdala svojo prvo kuharsko knjigo, ki pa ni le zbirka zanimivih receptov, ampak tudi kuharskih skrivnosti.

Kuharska knjiga Together: Our Community Cookbook vsebuje različne recepte in zgodbe žensk, ki delajo v Hubb Community kuhinji v središču muslimanske kulturne dediščine Al Manaar. Skupina se je združila po tragičnem dogodku, ko je zgorel stolp Grenfell Tower in porušil predel okoli kensingtonske palače. Prihodki od prodaje knjige gredo direktno v kuhinjo, da lahko ostaja odprta sedem dni v tednu namesto le dveh.

Knjiga je vabljiva predvsem zato, ker – poleg dejstva, da je to projekt vojvodinje suseške – je polna skrbno skreiranih receptov, ki gredo iz roda v rod.

V nadaljevanju izveš nekaj zanimivih kuharskih skrivnosti iz knjige, ki ti bodo vsekakor prišli prav ob naslednjem kuhanju ali pečenju slaščic.

Za najbolj kremno avokadovo pomako…

4 kuharske skrivnosti, ki smo se jih naučili iz kuharske knjige Meghan Markle
(Together)

Dodaj malo jogurta in majoneze. Za vsak avokado, ki ga zmečkaš, dodaj 3 jedilne žlice jogurta in 4 jedilne žlice majoneze. Meghan je priznala, da je to po novem njen najljubši recept za guacamole…pripravlja ga celo sama doma.

Kuskus že ves čas kuhamo povsem narobe

4 kuharske skrivnosti, ki smo se jih naučili iz kuharske knjige Meghan Markle
(Together)

Za najboljši kuskus bi ga morala najprej 5 minut namakati v slani vodi, ga nato razrahljati z rokami, nato pa ga v finem cedilu, pokritem s folijo ali pokrovko, pariti nad vrelo vodo. Se ti zdi postopek kompliciran? Vsekakor je vreden, saj je rezultat vsaj še enkrat bolj puhast kuskus.

Tudi zeljnata solata je lahko pestra

4 kuharske skrivnosti, ki smo se jih naučili iz kuharske knjige Meghan Markle
(Together)

Dodaj ščep čilija (in morda avokadovo pomako) in bam, pikantna, kremasta zeljnata solata je postrežena.

Peka s kefirjem = Brilijantna

4 kuharske skrivnosti, ki smo se jih naučili iz kuharske knjige Meghan Markle
(Together)

Vsi smo že slišali, da je kefir odličen vir probiotikov in kalcija. Ampak, ali kdo sploh z užitkom pije to grudasto tekočino? V knjigi pri receptu za “Russian semolina cake” je razkrito, da lahko mleko ali pinjenec v receptu za torto, kruh ali muffine preprosto zamenjamo s kefirjem.