4 naravna sredstva, ki pomirjajo atopični dermatitis

Rdeča, suha in luskasta koža je redna spremljevalka ekcema ali atopičnega dermatitisa. Ne samo, da je življenje s konstantno vneto kožo zelo neprijetno, večina oseb je zaradi pordele kože (sploh, če se pojavlja na obrazu) tudi zelo nesamozavestna.

Če si zapravila že ogromno denarja za lekarniške zdravilne kreme, ki so bile zgolj stran vržen denar, potem je skrajni čas, da poskusiš po naravni poti pozdraviti ta nadležni ekcem. Verjetno boš morala tudi med naravnimi sestavinami poskusiti kar nekaj različnih živil, vendar pa je precej verjetno, da se ti bo na koncu to še kako splačalo!

Najbolj pomembno pri koži z atopijskim dermatitisom je, da je konstantno navlažena. Kožo moraš obvezno vlažiti vsak dan, pri ekstremnih primerih pa celo večkrat na dan. To so štiri naravna sredstva, ki ti bodo uspešno pomirila atopični dermatitis.

1. Kopel z ovsenimi kosmiči
Ovseni kosmiči so en izmed najboljših domačih sredstev proti ekcemu. Eno skodelico ovsenih kosmičev stresi v gazo ali tanko tkanino in jo zaveži. Kopalno kad napolni z vodo in pomoči zavezane ovsene kosmiče v vodo, ki naj bo topla (ne vroča!). Ovseni kosmiči naj se skupaj s tabo namakajo nekje 15 minut, nato pa se z brisačo popivnaj (ne drgni!) do suhega.

2. Kokosovo olje
Hmmm sploh obstaja kaj, pri čemer kokosovo olje ne pomaga?! Vse, kar moraš narediti je, da kokosovo olje vtreš v prizadeta območja in nanos ponoviš večkrat dnevno.

3. Kamilične kopeli
Odlične so za pomiritev razdražene kože in lajšanje srbečice. Kamilično kopel naredi popolnoma enako kot ovseno kopel. Uporabi približno 4 do 5 jedilnih žlic kamilice in jih zavij v gazo ali tanko tkanino. Napolni kad s toplo vodo in položi vanjo kamilično vrečko. Namakaj se 10-15 minut nato pa se z brisačo otri (ne drgni!) do suhega.

4. Med
Surov med je super za atopični dermatitis, ker ima naravne zdravilne lastnosti. Je protivnetno in vlažilno sredstvo, kar pomeni, da tvoji koži dovaja vodo. Surov, organski med nanesi na prizadeta področja, počakaj nekaj minut, nato pa speri z mlačno vodo.

Poglej, kako Victoria’s Secret manekenke skrbijo za svojo kožo!