4 preprosti nasveti, kako doma poskrbeti za zdravo lasišče

Le katera si ne želi zdravih in sijočih las? Veliko truda vlagamo v izbiro negovalnih izdelkov za lase, od šamponov, balzamov, mask, tretmajev po umivanju itd., le malo pa nas razmišlja o lasišču, od koder lasje pravzaprav rastejo. In ja, le iz zdravega lasišča lahko rastejo zdravi lasje, zato je zelo pomembno, da tudi lasišču namenimo nekaj pozornost.

V nadaljevanju ti predstavljamo štiri preproste nasvete, ki ti bodo pomagali do zdravega in zadovoljnega lasišča.

1. Naredi masažo lasišča
Ljudje s tankimi lasmi ali tisti, ki se soočajo s povečanim izpadanjem las, imajo zategnjeno lasišče, ki nima dobrega pretoka krvi, ki pa je zelo pomemben za zdravo lasišče in lase. Ko si omivaš lase, nekaj minut dobro masiraj lasišče s prstnimi blazinicami ali posebnim pripomočkom za masažo lasišča. To bo omogočilo pretok krvi in kisika.

2. Balzam za lase ne spada na lasišče
Nikar ne nanašaj balzama na lasišče. Čisto lasišče je zdravo lasišče, zato je temeljito umivanje s šamponom najpomembnejše. Nato nadaljuj z balzamom samo na dolžini las in konicah.

3. Prhljaja ali lusk se znebi z eteričnim oljem čajevca
Uporaba olja čajevca za zmanjšanje prhljaja in pomiritev suhega lasišča je še posebej koristna v hladnem vremenu. Ko segrevamo svoje domove, to izsuši zrak, kožo in tudi lasišče.

4. Razčeši
Pri krtačenju las poskrbi, da jih najprej razčešeš od konic do lasišča, nato pa s krtačo nekajkrat od lasišča do konic. Krtača s ščetinami merjasca je prijetna na otip in ni abrazivna za lasišče. Prav tako razširi naravna olja od lasišča do konic za bolj zdrave lase.

Preberi si tudi:
Najboljši lepotni nasveti za nego kože pozimi - Modna.si

Najboljši lepotni nasveti za nego kože pozimi

Naša koža pozimi resnično trpi, od ledenega vremena zunaj do centralnega ogrevanja v notranjosti. To je popoln recept za izsušenost, rdečico, luščenje in splošno razdraženost – noben od…