Domov » Lepota & zdravje » 4 strašljiva dejstva, zakaj se ne bi smela dotikati obraza!

4 strašljiva dejstva, zakaj se ne bi smela dotikati obraza!

Lepota & zdravjeNega
4 strašljiva dejstva, zakaj se ne bi smela dotikati obraza!
📷 Profimedia

Verjetno točno to podzavestno počneš prav zdaj, kajne?

Ogromno časa preživimo pred računalniki in ponavadi se niti ne zavedamo, kolikokrat se medtem z rokami dotaknemo obraza, pa čeprav vemo, da je to absolutni ‘greh’. Tipkovnice zagotovo ne čistiš vsak dan, prav tako ne miške, kaj šele pametnega telefona in samo predstavljaj si, koliko bakterij in umazanije se v samo enem dnevu nabere na vseh teh predmetih, ti pa vse to potem prenašaš na obraz.

Nisi nič spremenila pri negi obraza, ne ješ ‘junk’ hrane, mozolji pa ti na obrazu rastejo kot gobe po dežju? Morda so glavni krivec ravno tvoje roke. Če si želiš čisto kožo, potem upoštevaj spodnja opozorila in se nikoli več ne dotikaj obraza z neumitimi rokami.

1. Dotikanju pogosto sledi praskanje, kar vodi v brazgotinjenje. Ko se dotikaš obraza, te vsaka nepravilnost na obrazu zmoti in lahko začneš podzavestno drezati vanjo. S praskanjem mozolja tvegaš, da celotno situacijo še drastično poslabšaš. Lahko si pridelaš globoke brazgotine, ki se jih ne boš mogla znebiti še lep čas ali celo nikoli.

2. Lahko povzročiš izbruh aken. Ljudje se dotaknemo obraza v povprečju 3,6-krat v eni uri. Naše roke pridejo v kontakt z milijoni mikrobov preko pametnih telefonov, kljuk na vratih, vezalk na čevljih,… Ne dovoli, da bi té mikrobi prišli tudi na obraz, saj lahko to privede do neželenih izbruhov aken.

3. Lahko zboliš. En od najboljših načinov, kako se izogneš boleznim kot so gripa, viroza in razni prehladi je, da se enostavno ne dotikaš obraza. Tvoje roke so lahko polne bacilov, vendar če ne pridejo v kontakt z očmi, nosom ali usti, bacilov ne boš vnesla v svoje telo.

4. Preveč časa izgubljamo pred ogledalom. Ženske smo znane po tem, da ure in ure preživimo pred ogledalom zaradi natančnega pregledovanja svoje kože. To pa je tudi čas, ko skušnjava narašča, saj se začnemo dotikati svoje kože, jo praskati in seveda stiskati nepravilnosti. Izogibaj se dolgotrajnim kopalniškim obredom, nega kože pa naj bo kratka in enostavna. Zaradi tega ne boš imela le več prostega časa, ampak tvoja koža tudi ne bo izgledala konstantno rdeča in razdražena, ko boš morala pomoliti glavo skozi vhodna vrata in stopiti v javnost.

Preberi še: Kako podvojiš učinkovitost mask za obraz v lističih in TOP 5 mitov o kremah za obraz, ki jim moraš nehati verjeti!