Domov » Lepota & zdravje » 4 stvari, ki bi jih morala vsaka rjavolaska vedeti pred barvanjem las

4 stvari, ki bi jih morala vsaka rjavolaska vedeti pred barvanjem las

Lepota & zdravjeNega
4 stvari, ki bi jih morala vsaka rjavolaska vedeti pred barvanjem las
📷 Sazan

Se že malo dolgočasiš s svojimi rjavimi lasmi? Obstaja nešteto možnosti za popestritev – od subtilnih svetlejših pramenov do spremembe v plavolasko. Ampak še preden se naročiš pri frizerju, moraš vedeti sledeče stvari.

Morda bo proces trajal dlje kot pričakuješ. Odvisno od tega, kako svetlo barvo si želiš, lahko celotni proces traja tudi več ur: najprej ti morajo zblanširati lase, potem pa jih pobarvati na željeni odtenek.

Lahko stane več, kot si mislila. To je seveda odvisno od tega, koliko dela je potrebnega za dosego željenega odtenka. Vendar pa je pri svetljenju rjavih las le-te treba najprej posvetliti, nato pa še pobarvati na željeni odtenek, kar se šteje kot dvojno delo in posčedično stane več.

Spremenila se bo tekstura tvojih las. Rjavolaske, ki svetlijo svoje lase, lahko pričakujejo, da bodo njihovi lasje postali nekoliko izsušeni. Če imaš po naravi bolj tanke lase, ki so po vrhu vsega še polizani, potem bo barvanje na blond tvojim lasem dodalo nekaj teksture in volumna, kar pa je dobra stvar. Če imaš po naravi suhe in skodrane lase, pa bi morala investirati v kvalitetne negovalne maske, ki bodo tvojim posvetljenim lasem dodale sijaj.

Čez čas bodo dobili rumen/oranžen/rdeč pridih. Ko svetliš temne lase, gredo čez določene faze: od rjave do rdeče do oranžne in končno blond. Sčasoma bo barva nekoliko zbledela in tvoja prvotna barva las bo začela sevati skozi. Dobra novica je, da lahko ta proces upočasniš tako, da lase umivaš manj ter uporabljaš vijoličen šampon enkrat tedensko, saj nevtralizira tople tone.