fbpx

4 stvari, ki bi jih morala vsaka rjavolaska vedeti pred svetljenjem las

Se že malo dolgočasiš s svojimi rjavimi lasmi? Obstaja nešteto možnosti za popestritev – od subtilnih svetlejših pramenov do popolne spremembe v plavolasko. Ampak še preden se naročiš pri frizerju, moraš vedeti nekaj stvari.

Morda bo proces trajal dlje kot pričakuješ. Odvisno od tega, kako svetlo barvo si želiš, lahko celotni proces traja tudi več ur: najprej ti morajo zblanširati lase, potem pa jih pobarvati na želeni odtenek.

Lahko stane več, kot si mislila. To je seveda odvisno od tega, koliko dela je potrebnega za dosego želenega odtenka. Vendar pa je pri svetljenju rjavih las le-te treba najprej posvetliti, nato pa še pobarvati na želeni odtenek, kar se šteje kot dvojno delo in posledično stane več.

Spremenila se bo tekstura tvojih las. Rjavolaske, ki svetlijo svoje lase, lahko pričakujejo, da bodo njihovi lasje postali nekoliko izsušeni. Če imaš po naravi bolj tanke lase, ki nimajo nobenega volumna, potem bo barvanje na blond tvojim lasem dodalo nekaj teksture in volumna, kar pa je dobra stvar. Če imaš po naravi suhe in skodrane lase, pa bi morala investirati v kvalitetne negovalne maske, ki bodo tvojim posvetljenim lasem dodale sijaj.

Čez čas bodo dobili rumen/oranžen/rdeč pridih. Ko svetliš temne lase, gredo čez določene faze: od rjave do rdečkaste do oranžne in končno blond. Sčasoma bo barva nekoliko zbledela in tvoja prvotna barva las bo začela sevati skozi. Dobra novica je, da lahko ta proces upočasniš tako, da lase umivaš manj pogosto ter uporabljaš vijoličen šampon enkrat tedensko, saj z njim nevtraliziraš tople (rumenkaste) tone.

Vijoličen šampon - Modna.si
Vijoličen šampon (Foto: Envato Elements)