4 takojšne zdravstvene koristi prenehanja uživanja sladkorja

Vsi se zavedamo, da lahko prehrana, ki vsebuje preveč sladkorja vpliva na naše zdravje. Če poskušaš vzdrževati zdravo in srečno telo, je omejitev uživanja sladkorja vsekakor ključnega pomena. Takšna sprememba ti lahko dejansko prinese neverjetne zdravstvene koristi!

Omejitev uživanja sladkorja ti lahko pomaga znižati krvni tlak. Uživanje preveč sladkorja lahko poveča tveganje za visok krvni tlak in kardiovaskularne bolezni, zato bo omejitev vnosa tudi zmanjšala morebitne težave s krvnim tlakom in holesterolom.

Zmanjševanje vnosa sladkorja lahko pomaga ohranjati možgane v vrhunski formi. Sladkor lahko dejansko zmanjša kognitivne funkcije in vrednosti beljakovin, ki so potrebne za dober spomin. Zato takoj prenehaj uživati sladkor!

Prav tako boš opazila, da se bo izboljšalo tvoje razpoloženje. Študije so celo pokazale, da igra sladkor ključno vlogo pri nastanku depresije. Ko tvoji možgani doživljajo konstantne hitre dvige sladkorja, inzulin postane bolj odporen na njegove učinke in zato manj učinkovit, kar pa vodi v depresijo in tesnobost.

Zmanjšanje oziroma popolno prenehanje uživanje sladkorja pa lahko tudi zelo pomaga tvoji koži. Zaradi sladkorja lahko tvoja koža izgleda pusta, poleg tega pa povzroča tudi nastanek gub in aken. Zapomni si: Si, kar ješ!

Ali veš, zakaj bi morala šamponu dodati eno žlico sladkorja in kako narediš sladkor v prahu iz različnih (zdravih) vrst sladkorja?