Domov » Lepota & zdravje » 4 triki za popolno občrtane oči, ki jih moraš poznati!

4 triki za popolno občrtane oči, ki jih moraš poznati!

Lepota & zdravjeLičenje
4 triki za popolno občrtane oči, ki jih moraš poznati!
📷 Alksne

Črtalo za oči je eden od tistih izdelkov za ličenje, ki v trenutku naredijo ogromno razliko v celotnem izgledu. Za razliko od maskare in šminke, ki prav tako naredita opazno razliko, pa je črtalo veliko težje za nanašanje, še zlasti pa, če želiš z njim popolno občrtati oči.

Saj veš, črtalo se lahko razmaže, tekom dneva zbledi in, v kolikor ga naneseš narobe, celo pomanjša tvoje oči. Dobra novica je ta, da obstaja kar nekaj trikov, ki so zelo enostavni in ti bodo zelo olajšali nanašanje črtala na oči.

1. Med občrtavanjem veke vedno glej dol v ogledalo

Običajno med nanašanjem ličil gledamo naravnost v ogledalo. To je povsem logično med nanosom šminke, vendar pa ti ne bo kaj dosti pomagalo pri nanašanju črtala za oči. Razlog? Ko gledaš naravnost, zaradi trepalnic ne vidiš dobro celotne veke in posledično ne moreš v enem potegu lepo občrtati veke.

Vzemi samostoječe ogledalo in ga položi na polico/mizo pred seboj. Poglej navzdol v ogledalo in začni nanašati črtalo, ki bo na ta način nanešeno veliko bolj natančno.

2. Notranjo stran spodnje veke občrtaj s črtalom v kožni barvi

Če ti je uspelo spati le 4 ure in si na oči že polagaš kumare iz hladilnika, potem nikar ne pozabi še na en trik, ki bo zakril neprespane oči: svinčnik za oči v kožni barvi (bel je preveč agresiven in lahko še nekoliko poudari zabuhle oči). Na notranjo stran spodnje veke nanesi kožno črtalo za oči in tvoj pogled bo v trenutku svetlejši in bolj odprt.

3. S samolepilnim lističem do bolj ravne črte

Ena od najtežjih stvari pri občrtavanju oči je v resnici sam zaključek. Če ni raven, lahko popolnoma uniči celotni izgled. Na srečo pa se rešitev za popolno raven zaključek skriva v predalu tvoje mize: samolepilni listič.

Samolepilni listič prilepi diagonalno od zunanjega kotička očesa proti obrvi. Listič bo služil kot vodilo za črtalo, hkrati pa bo ustvaril tudi popolnoma ravno črto. Zdaj preprosto le odlepi listič in popolno nanešeno črtalo je tu!

4. Uporabi tekoče črtalo z ostro konico

Vrsta črtala, ki ga uporabiš, lahko naredi ogromno razliko v izgledu. Če si začetnica v občrtavanju oči, potem si lahko pomagaš s tem, da najprej z navadnim svinčnikom za oči v sivkasti barvi narišeš črto ob zgornji veki, nato pa s tekočim črtalom z ostro konico to črto prerišeš.

(L’Oréal)