Domov » Lepota & zdravje » 4 živila, ki bi jih morala uživati za poenoten ten kože

4 živila, ki bi jih morala uživati za poenoten ten kože

Lepota & zdravjeNegaPrehrana & Recepti
4 živila, ki bi jih morala uživati za poenoten ten kože
📷 Natural Born Feeder

Sanje skorajda vsake ženske so imeti poenoten ten kože brez pomoči ličil. Tekoče podlage in korektorji resda polepšajo in izpopolnijo izgled naše polti, ampak ali ne bi bilo lepo, če bi naša koža izgledala poenoteno tudi brez njih? Do brezhibne kože ti lahko pomagajo določeni lepotni izdelki in tretmaji, kot so mikrodermoabrazija in kemični pilingi, poleg njih pa tudi nekatera s hranili nasičena protivnetna živila.

Čas je, da tvoja koža zasije od znotraj navzven!

Sladek krompir

Sladek krompir je poln beta-karotena, ki ga telo pretvori v vitamin A, zato bi ga morala čim večkrat umestiti na svoj jedilnik, če si želiš zdrav izgled kože. Poleg tega pa pomaga tudi pri zaščiti kože pred škodljivimi UV žarki. Ampak pozor, uporaba kreme z zaščitnim faktorjem je še vedno nujna!

Jagodičevje

Jagodičevje, kot so borovnice, maline in robide so izjemne za kožo, saj vsebujejo močne antioksidante, ki preprečujejo, da bi prosti radikali povzročili poškodbe na telesu. Vrsta antioksidantov, kakršna se nahaja v jagodičevju, zmanjša reaktivne kisikove spojine v koži in s tem upočasni razgradnjo kolagena, ki je razlog za staranje kože.

Laneno seme

Olja iz lanenega semena in boraga (oziroma zvezdne rože) so čudoviti dodatki k tvoji prehrani. Vsebujejo veliko omega-3 in omega-6 maščobnih kislin in pomagajo ublažiti rdečico na koži ter jo ohranjati gladko in napeto. Orehi in mastne ribe kot je losos, so prav tako polni omega-3 maščobnih kislin in zato odlični za poenoten ten.

Listnati ohrovt

Listnati ohrovt je poln vitaminov A, C in K ter tudi antioksidantov. Vitamin K pomaga nevtralizirati temne kolobarje pod očmi in napeti kožo, kar posledično pomeni, da ublaži videz finih linij in gub.

Torej, če potegnemo črto … bolj pisan kot bo tvoj krožnik, bolj poenotena bo tvoja polt!