Domov » Lepota & zdravje » Razkrito, kako zelo škodljivo je spanje zraven mobilnega telefona!

Razkrito, kako zelo škodljivo je spanje zraven mobilnega telefona!

Lepota & zdravjeZdravje
Razkrito, kako zelo škodljivo je spanje zraven mobilnega telefona!
📷 Profimedia

Če smo kdaj razmišljali o digitalni detoksikaciji, je zdaj pravi trenutek.

Večina med nami se počuti izgubljeno, ko ob sebi nima mobilnega telefona. Že res, da smo v digitalni dobi in so telefoni skorajda nujen pripomoček, vendar pa bi morali kljub temu vsako noč narediti digitalni detoks, saj lahko v nasprotnem primeru izjemno škodujemo svojemu zdravju.

Inštitut za javno zdravje v Kaliforniji je objavil nove informacije o tveganju sevanja iz naših mobilnih telefonov ter kako ga lahko zmanjšamo.

Na žalost spanje s telefoni pod vzglavnikom nikakor ni priporočljivo. “Med spanjem naj bo mobilni telefon oddaljen od nas vsaj toliko, kot je dolga naša roka. Prav tako pa ne nosimo telefona v žepih oblačil, ampak ga imejmo raje v torbi,” so sporočili z inštituta. Priporočljivo pa je tudi, da na telefonu pred spanjem vklopiš letalski način.

Nekatere študije v preteklosti so že pokazale povezavo med uporabo telefona in tumorjem na možganih, manjšim številom spermijev, glavoboli ter slabšim spominom, sluhom in spanjem. “Dolgoročna pretirana uporaba lahko resnično škoduje našemu zdravju,” so še opozorili s kalifornijskega inštituta.

Si za manj srfanja po telefonu in več sprehajanja po naravi?